Сили оборони півдня за добу знищили російський човен, сім одиниць бронетехніки і БПЛА

Сили оборони півдня за добу знищили російський човен, сім одиниць бронетехніки і БПЛА

Єдині новини
Укрінформ
Упродовж минулої доби сили оперативного командування «Південь» влучили у сім одиниць російської автобронетехніки, човен і розвідувальний безпілотник.

Ворог продовжує обстрілювати правобережжя річки Дніпро, однак припинив використовувати для цього танки, повідомила начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону «Єдині новинии», передає кореспондент Укрінформу.

«По правому берегу продовжує працювати і (ворожа – ред.) артилерія, і міномети. На даному етапі вже майже не фіксуємо обстрілів з танків, які були раніше, тобто наша робота відображена в цьому. І за минулу добу у нас є влучання в сім одиниць автобронетехніки, один човен, яким ворог намагався маневрувати поміж островами, і один безпілотник, яким збирав оперативну обстановку, намагався розвідати дані», - зазначила вона.

Очільниця пресцентру пояснила, що якщо раніше росіяни підтягували танки просто на самий берег і з них гатили по протилежному берегу, то зараз, у тому числі і через замінування самими російськими загарбниками безпосередньо урізу води і виходу з води, вони намагаються відтягнути свою техніку якомога подалі.

Читайте також: Сили оборони за добу відбили 48 ворожих атак на чотирьох напрямках

За її словами, минула ніч на правобережжі пройшла без авіаударів, проте російські загарбники не припиняють використовувати тактичну авіацію з КАБами.

Водночас Гуменюк підкреслила, що на лівому березі рф продовжує тиск на місцеве населення, росіяни застосовують додаткові поліцейські заходи, проводять обшуки.

«(Вороги – ред.) дуже суттєво знервовані, наскільки точними є наші влучання, тому дуже ретельно перевіряють телефони, гаджети. До місцевого населення ставляться дуже критично й агресивно, оскільки намагаються знайти тих, хто допомагає силам оборони (України – ред.)», - зауважила вона.

Гуменюк наголосила, що ворог має потужності, має ще сили і продовжує їх підтягувати, накопичувати і намагається виставляти на місця, які були зачищені українськими силами оборони.

Читайте також: У загарбників на лівому березі Херсонщини «процвітає» дезертирство – Гуменюк

«Вони не відмовились від своєї першої ідеї, навіть незважаючи на те, що «три дні» перетворилися на 430. Вони все ж таки продовжують з нами воювати, і нам треба усвідомлювати, що нам для того, щоб перемогти, треба нищити його потенціал. Тому контрнаступ не виглядає як шоу, коли всі піднімаються і рушають вперед. Це – дійсно дуже кропітка, важка й ускладнена ще й тим робота, що ворог ховається за мирним населенням», - додала вона.

Як повідомлялося, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 29 квітня 2023 року ліквідували близько 190 040 російських загарбників, при цьому 580 осіб - за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-