У загарбників на лівому березі Херсонщини «процвітає» дезертирство – Гуменюк

У загарбників на лівому березі Херсонщини «процвітає» дезертирство – Гуменюк

Єдині новини
Укрінформ
На тимчасово захопленому лівому березі Херсонської області фіксуються випадки дезертирства серед російських загарбників.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомила начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами Гуменюк, загарбникам "не вдається себе переконати" у можливості тривалого закріплення на території лівого берега Херсонщини.

"У них все ж таки "процвітає" дезертирство. Вони продовжують боротьбу серед своїх же, вишукуючи їх, намагаючись повернути на місця", — сказала вона.

Читайте також: У Мелітопольському районі отруїлися й померли 20 російських загарбників

Речниця зазначила, що російські війська продовжують ротацію, переміщуючи мобілізованих на передній край, де ті "стають гарматним м‘ясом". За її словами, призначення мобілізованих – стримання будь-якої активності з боку Сил оборони України, а на наступних рубежах оборони загарбників стоять більш підготовлені підрозділи.

"Це також ознака їх усвідомлення того, що розвиток подій відбуватиметься за тим сценарієм, який вони вже мали пережити на правому березі", – підкреслила начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України.

Читайте також: Армія рф за добу 61 раз обстріляла Херсонщину, двоє загиблих

Вона додала, що російські війська продовжують обстрілювати правий берег Херсонщини.

Як повідомлялося, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 28 квітня 2023 року ліквідували близько 189 тисяч 460 російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-