Впливові демократи тиснуть на Білий дім щодо передачі Україні F-16 – The Hill

Впливові демократи тиснуть на Білий дім щодо передачі Україні F-16 – The Hill

Укрінформ
Президент США Джо Байден відчуває тиск, у тому числі з боку власної ж партії щодо надання Україні винищувачів та ракет великого радіуса дії дальності в умовах продовження атак з боку росії, в тому числі по мирних містах.

Про це повідомляє в п’ятницю видання The Hill, передає Укрінформ.

«Члени Конгресу від обох партій закликали Байдена поставити Україні реактивні ракети великої дальності ATACMS і сучасні винищувачі F-16»,- зауважує видання.

Адміністрація США досі відмовляється від такого кроку та заявляє, що Сполучені Штати не мають зайвих систем ATACMS, а літаки не є пріоритетом для ЗСУ. Втім, обіцянка Вашингтона дати Україні основні бойові танки M1 Abrams після того, як упродовж місяців Білий дім відмовлявся це зробити, дала привід для оптимізму.

Читайте також: Уряд США має прийняти рішення щодо передачі Україні F-16 – Кулеба

Наразі група законодавців вважає, що логічним наступним кроком мають стати літаки F-16 та ракети великої дальності. Обладнання може бути ключовим для оборони, а також контрнаступу українців, стверджують члени Конгресу. Серед них видання наводить, в тому числі прізвища однопартійців Байдена – Джейсона Кроу, Річарда Блументаля, Шелдона Вайтхауса, Джареда Голдена, Марка Келлі та інших.

Тим часом з цією позицією погоджуються й деякі військові лідери США.

Читайте також: Литва підтримує передачу Україні літаків F-16 – міністр

Як повідомляв Укрінформ, офіційний Київ продовжує наполягати на необхідності початку процесу передачі літаків F-16 в Україну. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у цьому зв’язку закликав США дозволити іншим країнам передати американські винищувачі Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-