Уряд США має прийняти рішення щодо передачі Україні F-16 – Кулеба

Уряд США має прийняти рішення щодо передачі Україні F-16 – Кулеба

Укрінформ
Винищувачі F-16 - американська технологія, і процес передачі літаків Україні має початися зі згоди з боку США.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільній із главами МЗС країн Північної Європи та Балтії пресконференції в Одесі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я не маю сумніву, що вони приймуть це рішення, адже логіка перемовин між партнерами у цій війні цього вимагає, а усі країни рішуче кажуть, що хочуть бачити Україну переможцем. Тоді треба підтримати слова ділом», - заявив Кулеба.

Також він підкреслив, що має надію на те, що Норвегія стане частиною коаліції F-16.

«У цьому колі є країни, які підтримують наші запити щодо винищувачів і висловлюють свою готовність до серйозного перегляду цього питання», - додав міністр закордонних справ України.

Кулеба також звернувся до іноземних партнерів з проханням пришвидшити ухвалення рішення про початок тренувань українських пілотів на літаках F-16.

«Ми повинні скинути росію з неба. Для цього нам потрібні не тільки системи ППО, якими з нами вже поділилися друзі, а й бойові літаки», - наголосив Кулеба.

Міністр закордонних справ зауважив, що тренування українських пілотів з часом призведе до ухвалення рішення про надання літаків.

Бойові літаки, за словами Кулеби, потрібні для прикриття бригад, які підуть в контрнаступ, а також для захисту Чорного моря та прибережних територій.

У брифінгу взяли участь міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс, міністр закордонних справ Данії Ларс Люкке Расмуссен, міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна, міністерка закордонних справ Ісландії Тордіс Колбрун Рейкфйорд, міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс, міністерка закордонних справ Норвегії Аннікен Вітфельдт та міністр закордонних справ Швеції Тобіас Більстрьом та заступник державного секретаря МЗС Фінляндії Кай Зауер.

Читайте також: Литва підтримує передачу Україні літаків F-16 – міністр

Як повідомлялося, Дмитро Кулеба заявив, що контрнаступ України не слід вважати фінальною битвою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-