Контрнаступ України не слід вважати фінальною битвою -  Кулеба

Контрнаступ України не слід вважати фінальною битвою - Кулеба

Укрінформ
Говорити про те, що контрнаступ України буде фінальною битвою, можливо тільки після завершення битви і якщо вона призведе до повного звільнення української території.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільній із главами МЗС країн Північної Європи та Балтії пресконференції в Одесі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми справді обговорювали питання контрнаступу. Я передав колегам два сигнали, які вони, здається, поділяють. По-перше, цей контрнаступ не слід вважати фінальною битвою. Фінальною битвою буде та, яка призведе до повного звільнення території України, але це той висновок, який можна зробити тільки по завершенню битви – не на її початку», - сказав він.

Читайте також: Резніков - про контрнаступ: Очікування перегріті, початок має бути несподіваним

Дмитро Кулеба застеріг, що ті, хто приходять до висновку, що це вирішальна битва, спотворюють картинку і зусилля. На його переконання, тільки у підсумку можна буде сказати, що Україна досягла усіх своїх цілей чи їй знадобиться ще один контрнаступ.

«Ми воюватимемо, допоки ми не звільнимо наші території. Із цим усе ясно. Якщо ми потребуватимемо одного контрнаступу для цього, то буде один контрнаступ; якщо два чи більше – буде два чи більше», - підкреслив глава української дипломатії.

Міністр також зазначив, що не знає, коли почнеться операція, і що це вирішують генерали.

Читайте також: Нічого спільного з реальністю: Маляр прокоментувала «кіношні» сценарії контрнаступу

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю Одесу відвідали з візитом міністри закордонних справ України, Латвії, Данії, Естонії, Ісландії, Литви, Норвегії, Швеції та заступник держсекретаря Фінляндії.

Фото: Twitter / Dmytro Kuleba

У листопаді минулого року глави МЗС країн Північної Європи та Балтії зобовʼязалися продовжувати надавати політичну та практичну підтримку для забезпечення спроможності України захистити себе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-