Під час нічної атаки росія збільшила кількість ракетоносіїв у Чорному морі - Гуменюк

Під час нічної атаки росія збільшила кількість ракетоносіїв у Чорному морі - Гуменюк

Укрінформ
Під час нічної повітряної атаки кількість ракетоносіїв у Чорному морі збільшилась із двох до трьох.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомила начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

Вона зазначила, що для здійснення сьогоднішньої атаки війська російської федерації не застосовували ракетоносії, які базуються в Чорному морі, але активність ворожого корабельного угруповання було зафіксовано.

Читайте також: Ракетним ударом по Умані пошкоджені близько 10 багатоквартирних будинків – Зеленський

"Якщо надвечір було два ракетоносії з 16 ракетами, то під час повітряної атаки додався ще один ракетоносій, і потенціал "Калібрів" збільшився до 24. Якщо враховувати, що попередня атака була з "Калібрів", вони дещо їх використали, тому орієнтовний залп наразі близько 20 ракет", – додала Гуменюк.

Начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня уточнила, що ракетоносії продовжують бойове чергування, перебувають у відкритому морі. Загалом, за її словами, корабельне угруповання рф у Чорному морі складається з 16 одиниць. "Це говорить про те, що підтягнуться судна, у тому числі, які несуть безпілотних розвідників", – пояснила Гуменюк.

Читайте також: Сили оборони вранці знищили 21 із 23 російських крилатих ракет і два БпЛА - Залужний

У цьому контексті вона поінформувала, що, за попередньою інформацією, Сили оборони України збивали саме безпілотники, які збирали інформацію та координували наведення.

Як повідомлялося, Сили оборони України зранку 28 квітня знищили 21 із 23 російських крилатих ракет Х-101/Х-555, а також два БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-