росіяни вбили в Україні 471 дитину

росіяни вбили в Україні 471 дитину

Укрінформ
Армія російської федерації вбила в Україні 471 дитину, ще 952 дітям завдала поранень.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

“Станом на ранок 28 квітня 2023 року більше ніж 1423 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 471 дитина загинула та понад 952 дитини отримали поранення різного ступеня тяжкості”, - ідеться в повідомленні.

Ці дані не є остаточними, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення бойових дій, на тимчасово захоплених та звільнених територіях.

Читайте також: Зеленський: Вироки за геноцид будуть - як і за всі інші злочини росії проти України

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 452, Харківській - 275, Київській - 128, Херсонській - 94, Запорізькій - 89, Миколаївській - 85, Чернігівській - 68, Дніпропетровській - 67, Луганській - 66.

У п’ятницю, 28 квітня, внаслідок обстрілу військами рф цивільної інфраструктури Дніпра загинули мати та її дворічна дочка. Зранку цього ж дня внаслідок обстрілу Українки Київської області постраждала 13-річна дівчинка.

Читайте також: Формат трибуналу щодо росії має передбачати покарання її лідерів – прем’єрка Естонії

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією дружини Президента України Олени Зеленської, у російській неволі перебувають понад 19 тисяч українських дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-