Зеленський: Вироки за геноцид будуть - як і за всі інші злочини росії проти України

Зеленський: Вироки за геноцид будуть - як і за всі інші злочини росії проти України

Відео
Укрінформ
Рішення ПАРЄ про визнання геноцидом депортації українських дітей на територію російської федерації допоможе притягнути країну-агресорку до відповідальності.

Про це у відеозверненні заявив Володимир Зеленський, повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні є важливий політичний результат у Страсбурзі – на сесії ПАРЄ ухвалено резолюцію, якою визначається, що депортація Росією українських дітей містить ознаки геноциду. І це перше визнання такого факту на рівні такої високої міжнародної організації, що об’єднує держави нашого континенту. Якщо говорити практично, це рішення суттєво допоможе нашій глобальній роботі щодо притягнення Росії та її посадовців, включно з керівником держави-терориста, до відповідальності саме за геноцид, геноцидну політику проти України», - сказав глава держави.

Президент підкреслив, що депортація українських дітей – це один із цілком свідомих намірів знищити сутність українців, свідомий злочин геноциду. Він запевнив, що Україна продовжить працювати на всіх рівнях – формальних і неформальних, із лідерами держав, на парламентському, урядовому, правоохоронному рівнях, у юридичній спільноті та в міжнародних і міжпарламентських організаціях, аби повернути всіх депортованих українських дітей і покарати росію.

Зеленський зауважив, що кількість дітей, яких депортувала країна-терорист, може бути більшою: «Нам достеменно відомі дані майже 20 тисяч дітей, які були вивезені й розпорошені по різних регіонах держави-зла. Але очевидно, що це лише частина значно масштабніших злочинних дій. Таких дітей може бути значно більше», - наголосив Зеленський.

Читайте також: У російській неволі перебувають 19 319 українських дітей - Зеленська

Президент висловив упевненість, що всі російські посадовці, винні у геноциді, постануть перед судом і будуть покарані. «Вироки за геноцид будуть. Так само, як і за всі інші злочини росії проти України й наших людей».

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Парламентська асамблея Ради Європи визнала геноцидом депортацію та насильницьке переміщення українських дітей на територію російської федерації та закликала МКС розглянути можливість кримінального переслідування за цей злочин.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-