Нацполіція з початку війни ідентифікувала майже 14 тисяч загиблих

Нацполіція з початку війни ідентифікувала майже 14 тисяч загиблих

Укрінформ
Національна поліція України від початку повномасштабного вторгнення росії ідентифікувала майже 14 тисяч загиблих громадян.

Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу НПУ, про це сказав тимчасовий виконувач обов’язків голови Нацполіції Іван Вигівський на відкритті ІІ Міжнародної виставки безпеки та спорядження для поліцейських служб та конференції POLSECURE у Польщі.

«Значну частину роботи займає боротьба на інформаційному фронті, розмінування територій (вибухотехніки вилучили майже 210 тисяч різноманітних боєприпасів, які могли стати смертельною пасткою для місцевих) та ідентифікація загиблих людей унаслідок бойових дій та ворожих обстрілів - ідентифіковано майже 14 тисяч загиблих», - розповів Вигівський.

За його словами, криміналісти і судмедексперти проводять ДНК-експертизи в режимі 24/7, слідчі консультують родичів загиблих щодо подальших дій. «Невпізнаними залишаються ще понад 3 тисячі осіб, утім ми не зупинимося, допоки у цій графі не буде стояти «0», - наголосив керівник НПУ.

Вигівський зазначив, що українські поліцейські документують і розслідують воєнні злочини ворога. Притягнення воєнних злочинців до відповідальності – це складний шлях, який потребує людських і технічних ресурсів.

Окремо він закцентував увагу присутніх на формування у штаті Нацполіції об’єднаної штурмової бригади «Лють» - одного з підрозділів «Гвардії наступу», яку формує Міністерство внутрішніх справ. Нині бійці цієї бригади проходять спецпідготовку, попереду – бойове злагодження.

«Ми працюємо над тим, аби забезпечити наших поліцейських надійними зброєю та захистом. І сьогоднішній захід дуже цінний для нас – ми можемо побачити асортимент зброї, дізнатися про нові зразки, обрати те, що дозволить нашим бійцям живими та неушкодженими виконати поставлені завдання», - сказав Вигівський.

Також він відзначив, що підтримка іноземних партнерів у війні проти росії дуже важлива як для України в цілому, так і для поліції, яка разом з іншими силами безпеки й оборони з перших днів повномасштабного вторгнення протистоїть агресорові.

У рамках візиту до Польщі т.в.о. голови Нацполіції обговорив питання співпраці та підтримки українських правоохоронців із головним комендантом поліції цієї країни Ярославом Шимчиком. Його співрозмовниками стали також керівники поліції Хорватії - Нікола Міліна, Румунії - Беноне-Маріан Матей, Латвії - Армандс Рукс, заступник керівника поліції Угорщини Чаба Тарша та заступник виконавчого директора Frontex Уку Сареканно.

Читайте також: Вигівський вручив спецзвання оперативникам карного розшуку до професійного свята

Як повідомлялося, 21 квітня Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко розповів, що сім пошукових груп здійснили понад 50 виїздів на деокуповані території України, в результаті чого ексгумовано понад тисячу тіл.

Фото: npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-