путін підписав указ, що дозволяє депортувати українців з тимчасово окупованих територій

путін підписав указ, що дозволяє депортувати українців з тимчасово окупованих територій

Укрінформ
Президент росії володимир путін підписав указ, що дозволяє депортувати жителів тимчасово окупованих територій України, які не взяли громадянство рф.

Документ оприлюднений на офіційному порталі правової інформації рф, передає Укрінформ.

Укаж передбачає, що громадяни України або власники "паспортів" маріонеткових «днр», «лнр» мають або стати громадянами росії, або заявити, що не бажають цього робити. Ті, хто оберуть другий варіант, з 1 липня 2024 року вважатимуться іноземцями і, відповідно, можуть бути депортовані.

Читайте також: У Радбезі ООН завтра обговорять викрадення українських дітей росією

Окремий пункт указу стосується депортації тих, хто створює загрозу «національній безпеці росії». Жителів ТОТ, які виступають за «насильницьку зміну основ конституційного ладу» в росії, фінансують терористичну та екстремістську діяльність або беруть участь у «несанкціонованих» акціях, депортуватимуть та заборонятимуть їм в'їзд до рф.

Як повідомляв Укрінформ, 17 березня 2023 року Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт президента рф володимира путіна і дитячого омбудсмена марії львової-бєлової, яких підозрюють у незаконній депортації дітей з тимчасово окупованих територій України в росію щонайменше з лютого 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-