У росії оголосили в розшук командувача ВМС України Неїжпапу

У росії оголосили в розшук командувача ВМС України Неїжпапу

Укрінформ
росія оголосила в розшук командувача ВМС України віцеадмірала Олексія Неїжпапу в справі про нібито «замах на життя співробітника правоохоронного органу рф».

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на ТАСС.

«Неїжпапа Олексій Леонідович, народився 9 жовтня 1975 року в Севастополі. Розшукується за статтею КК рф», - сказано в четвер у базі даних розшуку МВС росії.

Читайте також: Через агресивні дії рф Чорне море не можна вважати безпечним вже 20 років - командувач ВМС

У правоохоронних органах рф держінформагентству повідомили, що адмірал заочно звинувачується за ст. 317 КК рф ("Зазіхання на життя співробітника правоохоронного органу"). За цією статтею передбачене покарання до довічного позбавлення волі.

Як повідомили у правоохоронних органах рф, слідство вийшло з клопотанням про заочний арешт командувача ВМС України, відповідні матеріали вже надійшли до Хамовницького районного суду москви.

Неїжпапа служить у ВМС України з 1997 року. З квітня 2020 року його було призначено заступником командувача Військово-морських сил, з 2021 року він очолив українські ВМС.

Читайте також: Рік тому ВМС України переписали вікову історію: Резніков нагадав, як знищили крейсер «Москва»

Як повідомляв Укрінформ, напередодні командувач ВМС ЗСУ віцеадмірал Олексій Неїжпапа заявив, що тільки за умови повернення Україною своїх територій станом на 1991 рік можливе відновлення безпеки в Азово-Чорноморському регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-