ЗСУ отримали майже всю західну військову допомогу – командувач силами США в Європі

ЗСУ отримали майже всю західну військову допомогу – командувач силами США в Європі

Укрінформ
Командувач силами США в Європі генерал Крістофер Каволі заявив, що ЗСУ отримали майже повністю всі пакети військової допомоги з боку Заходу, включно з бойовою технікою і озброєнням, які були виділені на підтримку України в умовах війни з рф.

Про це він заявив у середу під час слухань у Комітеті з питань Збройних сил Палати представників США, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Понад 98% бойових машин уже там. Я твердо переконаний, що ми доставили необхідну їм техніку, і ми також продовжимо роботу, щоб підтримувати їхні операції», - зауважив американський генерал.

Він також запевнив, що з американського боку підтримується постійний контакт з українською стороною для того, аби визначити актуальні потреби ЗСУ та вчасно забезпечити їх. Крім того, за його словами, запроваджуються нові кроки щодо посилення євроатлантичної безпеки.

Читайте також: Пентагон до кінця року планує передати ЗСУ бойові танки Abrams

«Ми розробляємо нові плани щодо загальної оборони Альянсу, і вони сприятимуть підвищенню рівня боєготовності, а також цілеспрямованим інвестиціям у національну оборону», - зауважив американський командувач.

Як повідомляв Укрінформ, США виділили понад $36 мільярдів військової допомоги Україні, забезпечивши ЗСУ, в тому числі, артилерією, засобами ППО, бронетехнікою. Крім того, близько $20 мільярдів виділили союзники й партнери з-понад 50-ти країн.

Фото: U.S.Army

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-