Україна повернула з російського полону 42 військових і двох цивільних

Україна повернула з російського полону 42 військових і двох цивільних

Фото, відео
Укрінформ
Україна у рамках чергового обміну повернула на Батьківщину 42 українських військовослужбовців та двох цивільних громадян.

Про це повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у Телеграмі, передає Укрінформ.

Україна повернула з російського полону 42 військових і двох цивільних / Фото: Андрій Єрмак, Омбудсман Лубінець Дмитро

"Нам вдалося повернути додому 44 наші людини. Серед них - 36 рядових та сержантів і 6 офіцерів. Це військові, прикордонники, нацгвардійці, моряки. Люди захищали Маріуполь, «Азовсталь», Херсонщину, билися з ворогом на сході. Також ми звільнили двох цивільних", - зазначив він.

За словами Єрмака, серед звільнених є поранені, яких ворог катував у полоні.

Також він розповів, що є двоє чоловіків, дружин яких раніше звільнили з полону.

«Серед них чимало поранених та з наслідками важких тортур. Звільнено з полону також військового хірурга, який оперував поранених у військовому шпиталі в Маріуполі та організував масову медичну допомогу. Одному зі звільнених, командирові відділення, загрожував так званий «суд» із ув’язненням на тривалий термін», - йдеться у повідомленні Нацгвардії України.

Окремо у Нацгвардії заявили, що у Координаційному штабі у взаємодії з Офісом Президента триває робота з підготовки наступних обмінів, і рекомендували громадянам дотримуватися режиму інформаційної тиші.

У свою чергу голова Міністерства внутрішніх справ Ігор Клименко поінформував, що ті службовці системи МВС, які повернулися до України у середу, окрім Сумщини і Маріуполя, захищали і Запоріжжя.

Читайте також: Лубінець анонсував можливість додаткової верифікації українських полонених

Як повідомлялося, станом на 24 квітня із російського полону від початку повномасштабного рф вторгнення було звільнено 2 238 осіб, у тому числі 140 цивільних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-