Ексдепутатка парламенту Швеції вступила до лав ЗСУ

Ексдепутатка парламенту Швеції вступила до лав ЗСУ

Фото
Укрінформ
Колишня депутатка шведського парламенту Керолін Норденґріп підписала контракт зі Збройними силами України.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Інстаграм Норденґріп.

«Інформація про те, що я приєдналася до української армії, поширилася досить швидко. Я дуже вдячна за всі повідомлення, які я отримую, і підтримку від людей по всьому світу. Я скромна і не знаю, що сказати. Дякую. Подумайте, чи можете ви щось зробити для України, і, будь ласка, допоможіть їм. Слава Україні», - написала вона.

Норденґріп додала, що деякі ЗМІ писали, що вона вступила до Інтернаціонального легіону. Однак, за її словами, це не вірна інформація, оскільки вона стала частиною регулярної армії.

Читайте також: У столиці відкрили виставку про білоруських героїв «З Україною в серці»

В інтерв’ю Радіо Свобода ексдепутатка розповіла, що вона служитиме в 47-й окремій механізованій бригаді «Маґура» і вже готується до відправлення на передову, хоча минулі 15 років пов’язувала своє життя винятково із політикою у рідній країні.

З 2018-го по 2022 рік вона була депутатом від партії «Шведські демократи» у парламенті (Риксдаґу). Однак кардинально змінити життя вирішила торік, після побачених та почутих новин про Ірпінь та Бучу.

«Для мене все почалось ще у Риксдаґу, на зустрічі, буквально на 2-й день після початку повномасштабної війни. Ваш посол був у Швеції і він розповідав нам, яка ситуація в Україні. І я так добре пам'ятаю момент, коли я опустила очі, подивилась на свій недешевий костюм і подумала: «Що я тут роблю? (у шведському парламенті – ред.) Я ж військова!», і буквально через тиждень я вже була в Україні», – сказала Норденґріп.

Зазначається, що торік у березні вона добровільно провела в Україні 6 тижнів, зокрема у Київській області, а потім, як каже, через роботу у шведському парламенті змушена була повернутися додому. Проте думки про службу в ЗСУ її не полишали.

Наразі ексдепутатка пройшла перевірки та відбір до лав українського війська, і вже працює інструкторкою для новобранців у 47 ОМБр «Маґура». «У цій бригаді служить ще один швед... Я приїхала до них, пройшла випробувальний період, і за кілька місяців вони сказали, що задоволені моєю роботою та хочуть залишити мене тренером навчального підрозділу. І мені дуже подобається працювати з ними, це чудова бригада... Я у піхоті. Тож я стрілець. Цим я займалася й у шведській армії», - сказала вона.

Фото:Instagram nordengrip

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-