У Чорному морі росія тримає кораблі ближче до Новоросійська – Гуменюк

У Чорному морі росія тримає кораблі ближче до Новоросійська – Гуменюк

Єдині новини
Укрінформ
У Чорному морі рф тримає своє корабельне угрупування ближче до російських берегів, побоюючись «бавовни». На сьогодні в Чорному морі перебуває 8 кораблів, із яких 2 – підводні ракетоносії.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

«Вони намагаються розосереджувати корабельне угруповання і тяжіють до російських берегів, до Новоросійська. Навіть заведення в бухти вони намагаються проводити частіше туди для поповнення запасів, тому що вже не відчувають ту «родную гавань» такою рідною. Вони відчувають, що сезон «бавовни», сезон активності морських «бойових карасів», про які ми вже говорили, він в розпалі, і дійсно для них - це певний страх. Наразі корабельне угруповання ворога становить 8 кораблів в Чорному морі і серед них 2 підводних ракетоносії», - повідомила Гуменюк.

Речниця також зауважила, що останнім часом активності росіян в морі не спостерігається, однак це не повинно присипати пильності українських Сил оборони.

Коментуючи інформацію щодо накопичення росіянами на південному напрямку сил і засобів, Гуменюк зазначила, що вони це зробили давно, і зараз маневрують, намагаючись облаштовувати свої місця базування, прикриваючись цивільним населенням.

«Вони накопичили сили досить давно, вони маневрують, вишукують місця для розташування, базування своїх підрозділів і своїх запасів - як живої сили, так і техніки. Вони продовжують будувати оборонні споруди, продовжують їх облаштовувати в інженерному плані і перевозити мирне населення туди, де намагаються облаштувати ті самі місця базування, оскільки продовжують тактику прикриття мирним населенням своїх військових об’єктів», - розповіла речниця.

Гуменюк також додала, що рф продовжує обстріли Правобережжя із застосуванням керованих авіаційних бомб, а також використовує безпілотники, аби розвідати чого їм чекати від Сил оборони і з якого боку.

Читайте також: У Севастополі пролунали вибухи, окупанти кажуть про атаку надводних безпілотників

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Гуменюк заявила, що росіянам, які звикли жити та відпочивати у тимчасово окупованому Криму, варто звикати до звуків повітряної тривоги, адже нинішній теплий період року на півострові оголошується "сезоном бавовни".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-