Буданов сказав, що саме може змусити росіян вийти на «майдан»

Буданов сказав, що саме може змусити росіян вийти на «майдан»

Укрінформ
Між військовими, політичними і бізнес-елітами росії щодо теми війни в Україні існують жорсткі суперечності.

Про це керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов сказав в інтерв'ю "РБК-Україна", передає Укрінформ.

"Нерозуміння є. Протиріччя теж є. Жорсткі протиріччя є. Але росія – це не те суспільство, де будуть якісь зміни, як у нас: не подобається – вийшов, сказав, тобі щось відповіли, далі когось на Майдан вивели. Там так не працює", – сказав він.

Відповідаючи на запитання, які події можуть змусити росіян вийти на вулиці на протести проти влади, Буданов зазначив, що якщо дивитися на історію росії на різних етапах її існування і проаналізувати, що виводило людей на заколоти, повстання, мітинги проти влади, то в усіх випадках це були військові поразки.

"І один із дуже небагатьох випадків – це випадок 1993 року. Він був заснований трохи на інших засадах. Але нічого іншого не може бути. Військові невдачі призведуть до пошуку винних. Пошук винних призведе до наступних подій. Але сподіватися на те, що вийде російський народ, не слід", – уточнив керівник ГУР.

Читайте також: Суд в москві постановив заочно заарештувати голову української розвідки Буданова

Відповідаючи на запитання щодо представників військово-політичного прошарку і бізнесу в росії, на кшталт миколи патрушева, сергія шойгу, сергія наришкіна, валерія герасимова, германа грефа тощо, він поінформував, що далеко не всі вони виступали за це вторгнення в Україну.

"Виступав (за повномасштабне вторгнення в Україну — ред.) виключно шойгу, герасимов виступав "за". До останнього тримався бортников, він був проти, але через певні особисті мотиви за два тижні до початку він різко змінив свою думку і сказав: "Ні, там усе нормально, ми готові". І ще кілька функціонерів. Усе", – заявив Буданов.

Читайте також: російські еліти вже намагаються отримати гарантії безпеки після поразки у війні – розвідка

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на Генеральний штаб Збройних сил України, у вищому військовому керівництві російської федерації назріває конфлікт через значні втрати та відсутність реальних досягнень на фронті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-