Пошукові групи ЗСУ від початку війни знайшли майже 500 тіл зниклих без вісти українських героїв

Пошукові групи ЗСУ від початку війни знайшли майже 500 тіл зниклих без вісти українських героїв

Укрінформ
Пошукові групи ЗСУ, які опікуються безвісти зниклими, працюють безпосередньо на лінії зіткнення. Від початку повномасштабної агресії вони відпрацювали понад 600 локацій та знайшли близько 500 тіл українських героїв.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це начальник Центрального управління цивільно-військового співробітництва ГШ ЗСУ полковник Володимир Лямзін повідомив під час круглого столу "Особливості роботи з повернутими з полону військовими та розшук зниклих безвісти".

«З початку повномасштабного вторгнення і по 20 квітня цього року трохи менше ніж півтисячі тіл наших загиблих оборонців були знайдені саме нашими військовими пошуковими групами і трохи більше ніж півтисячі тіл окупантів було зібрано і доставлено до визначених місць зберігання», - повідомив Лямзін, додавши, що відпрацьовано майже 600 локацій пошуковими групами.

Читайте також: Зниклими безвісти вважають понад 7 тисяч українських військових - Котенко

Він зауважив, що пошукові групи військовослужбовців проводять роботу там, куди не можуть дістатись пошуковці офісу Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти.

Також Лямзін відзначив, що військові, які залучаються до виконання таких завдань, проходять відповідну підготовку.

«Всі фахівці наших груп проходять відповідну підготовку, вони вивчають основи тактичної медицини, основи протимінної діяльності для того, щоб запобігти надзвичайним ситуаціям і зберегти особовий склад, вивчають питання судової археології і норм міжнародного гуманітарного права», - зазначив Лямзін.

Читайте також: Військовий потрапив у полон: у Коордштабі пояснили, як отримати інформацію про обставини

Як повідомляв Укрінформ, на сьогодні сім пошукових груп офісу Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти здійснили понад 50 виїздів на деокуповані території України, в результаті чого ексгумовано понад 1000 тіл (останків), речі та документи загиблих чи померлих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-