Військовий потрапив у полон: у Коордштабі пояснили, як отримати інформацію про обставини

Військовий потрапив у полон: у Коордштабі пояснили, як отримати інформацію про обставини

Укрінформ
У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими надали пояснення, як можна отримати інформацію про обставини потрапляння військовослужбовця у полон.

Як передає Укрінформ, про це Коордштаб повідомляє у Телеграмі.

У Координаційному штабі відбулася онлайн-зустріч з родинами захисників 63-ї окремої механізованої бригади. З родичами полонених і зниклих безвісти військовослужбовців спілкувалися представники Коордштабу та військової частини.

Одне із питань, яке було порушене під час зустрічі, стосувалося можливості отримання інформації про обставини зникнення військовослужбовця.

Як зазначив представник військової частини, усі документи, які не мають обмежень у доступі, у тому числі витяги з матеріалів службового розслідування, можна отримати у передбачений законом спосіб. Родичі повинні звернутися до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (колишніх військкоматів) з відповідним запитом.

Також він додав, що військова частина участі в обмінах не бере, але подає усі необхідні документи до компетентних органів.

Читайте також: У Коордштабі розповіли, що робити, коли неможливо встановити місцезнаходження військового

Представник штабу зауважив, що важливим джерелом інформації є свідчення звільнених з полону. Вони надають цінні відомості: про стан здоров’я, умови утримання в полоні, імовірне місцезнаходження. Певну кількість інформації, як от фото- чи відеоматеріали з відкритих джерел, знаходять і передають до Координаційного штабу родичі військовослужбовця.

Як повідомляв Укрінформ, родичі захисників Чорнобильської атомної електростанції, які перебувають у російському полоні, вимагають від рф звільнити їх до роковин Чорнобильської трагедії 26 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-