Не можна ставити росію й Україну на один рівень в питанні переговорів – Держдеп

Не можна ставити росію й Україну на один рівень в питанні переговорів – Держдеп

Укрінформ
Будь-які переговори щодо встановлення миру в Україні мають бути проведені на умовах української сторони, оскільки ставити на один рівень агресора й жертву агресії щонайменше безвідповідально.

Про це сказав у п’ятницю під час брифінгу в Вашингтоні заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Безвідповідально ставити ці дві країни, росію й Україну, на один рівень. Одна прагне стерти кордони іншої, а інша намагається захистити своє життя»,- зазначив Пател, коментуючи перспективи для мирних переговорів.

Читайте також: Держдеп відмовився коментувати, чому не всій делегації рф видали візи для відвідання ООН

Він підкреслив, що дві країни перебувають у кардинально різних обставинах.

Водночас представник Держдепу нагадав позицію президента Зеленського, який наголошував, що врешті-решт все буде завершено шляхом переговорного рішення. «Але це має бути на умовах української сторони»,- підкреслив представник зовнішньополітичного відомства США.

Читайте також: НБУ та Держдеп обговорили посилення санкційного тиску на рф

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю Президент України Володимир Зеленський наголосив, що головним завданням держави зараз є деокупація наших територій, повернення земель і наших людей із російської неволі. Він також висловив вдячність усім, хто допомагає Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-