У ГУР нагородили спецпризначенців СБУ, які звільняли Зміїний

У ГУР нагородили спецпризначенців СБУ, які звільняли Зміїний

Фото
Укрінформ
Очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов нагородив спецпризначенців Центру спеціальних операцій «А» СБУ, які разом з розвідниками звільняли остров Зміїний влітку 2022 року.

Про це інформує пресслужба ГУР, передає Укрінформ.

«Звільнення Зміїного ― одна з украй важливих перемог України під час війни з російськими загарбниками, яка серед іншого дозволила нашій державі убезпечити Одесу й загалом українське Причорномор’я від наявних загроз та розблокувати торгове судноплавство. Усі ми знаємо, що це було важко. Але завдяки єдності та злагодженості усіх Сил безпеки та оборони України, зокрема воїнів ГУР та СБУ, ми зробили те, у що мало хто вірив. Впевнений, що так буде й надалі - аж до цілковитої перемоги над терористичною росією», – цитує пресслужба Буданова.

За його словами, битва за острів Зміїний і повернення на нього українського прапора стали символом перемоги України над росією на морі.

Читайте також: Додому з полону повернулись 40 захисників Зміїного - Лубінець

У свою чергу очільник СБУ Василь Малюк подякував ГУР за співпрацю, а спецпризначенцям «Альфи» – за роботу в найгарячіших точках війни.

Як зазначається, бійці Центру спецоперацій «А» входили до штурмових груп, які 8 травня висадилися на Зміїний з вертольотів для штурму. До цього вони разом з ГУР тренувалися на одному з аеродромів Одещини, щоб задумана спецоперація відбулась успішно.

Фото: ГУР Міноборони України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-