Розвідка Британії розповіла, як працює російська пропаганда на війні

Розвідка Британії розповіла, як працює російська пропаганда на війні

Укрінформ
Із початку повномасштабного вторгнення в Україну росія систематично використовує інформаційні операції як головний елемент своєї стратегії.

Як передає Укрінформ, про це у Твіттері повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

«З початку повномасштабного вторгнення в Україну російська держава систематично використовувала інформаційні операції як головний елемент своєї стратегії. Вона культивувала численні канали та проксі-сервери для поширення дезінформації: навмисне створення та поширення неправдивої або маніпульованої інформації», - заявили у відомстві.

Зазначається, що одним із компонентів російської дезінформації є «відбілювання наративів», за допомогою якого росія просуває інформацію з проксі-серверів або неперевірених джерел соціальних мереж, яка потім проникає в більш провідні або державні ЗМІ.

«Це має на меті затьмарити джерело інформації, щоб російській державі було легше дистанціюватися від поширеного меседжу. Потім рф просуває оманливі фрагменти цього наративу, маскуючи при цьому свій інтерес»,- додали у Міноборони Британії.

У відомстві зауважують, що російські пропагандисти представляють зманіпульовані наративи як організовано, так і опортуністично.

Читайте також: «Візит путіна» на ТОТ є спробою роспропаганди показати його «могутність» – політолог

«Їхні поточні пріоритети майже напевно включають дискредитацію українського уряду та зменшення міжнародної підтримки України», - йдеться в огляді британського Міноборони.

Як повідомляв Укрінформ, у США висунули звинувачення кільком росіянам за поширення пропаганди в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-