В Офісі омбудсмена є десятки відео страт українських військових росіянами

В Офісі омбудсмена є десятки відео страт українських військових росіянами

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець за 9 місяців отримав кілька десятків відео публічної страти українських військовополонених російськими загарбниками.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в інтерв’ю Українській правді.

«За 9 місяців саме відео публічної страти українських військовополонених російськими військовими ми отримали декілька десятків. Це відрізання голови, відрізання статевих органів, відрізання вух, носа, кінцівок, фаланг на руках. Тобто, різні відео, які публічно самі записують російські військовослужбовці», - сказав Лубінець.

Читайте також: росія чинитиме воєнні злочини, поки її вторгнення не припиниться - глава МЗС Канади

За його словами, декого з цих злочинців вже вдалося ідентифікувати, один з таких вже загинув під час бойового зіткнення з українськими захисниками.

Лубінець вважає, що ворог оприлюднює такі відео навмисно з кількох причин. По-перше, щоб підтримувати градус антиукраїнської істерії, продемонструвати самим росіянам, як вони вбивають мешканців сусідньої країни, бо для них «українці – це не люди». Друга причина – мотивація своїх військових не здаватися у полон, щоб вони вважали, що українці таким же способом будуть вбивати їх. «І тут же вони хочуть своїх військовослужбовців пов'язати на крові, бо вони розуміють, що це прямий злочин. Все, вороття немає», - додав він.

Омбудсмен припустив, що таким способом ворог намагається залякати й українських воїнів, аби вони не наступали, щоб боялися того, що у полоні їм відрізатимуть голови. «Можливо, це, як вони думають, може нас зупинити. Насправді я думаю, що всіх українських військовослужбовців це навпаки мотивує ще скоріше звільняти наші міста, наші території, повертати наших героїв, які знаходься у полоні», - додав він.

Читайте також: Сунак у розмові із Зеленським відреагував на відео страти українського військового

Лубінець також наголосив, що рф вкотре демонструє те, що залишилася у середньовіччі і не визнає міжнародного гуманітарного права, Женевських конвенцій. росіяни не соромляться розповсюджувати відео, де вони вбивають людей без зброї, які по всіх канонах вважаються військовополоненими.

Як повідомлялося, в інтернеті з’явилися відео, як росіяни відрізають голову українському військовополоненому. Правоохоронні органи України вживають заходів для встановлення осіб, які вчинили цей злочин.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на цей злочин має відреагувати кожен світовий лідер.

Читайте також: Причиною появи відео зі стратою військового може бути внутрішня боротьба в рф - Маляр

Міністерство закордонних справ України звернулося до прокурора Міжнародного кримінального суду з вимогою невідкладної уваги до факту страти українського полоненого російськими військовими в контексті розслідування воєнних злочинів та злочинів проти людяності, що скоєні в Україні росіянами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-