Танкові маневри на «Леопардах»: українських бійців у Польщі тренують норвезькі інструктори

Танкові маневри на «Леопардах»: українських бійців у Польщі тренують норвезькі інструктори

Фото
Укрінформ
У Польщі норвезькі інструктори навчають українських військових керувати танками Leopard 2 та проривати танкові перешкоди.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

“Зведена група інструкторів зі Збройних сил Королівства Норвегія Forsvaret у складі норвезької місії з навчання українських військових у Республіці Польща навчають військовослужбовців Збройних сил України керувати танками Leopard 2, будувати танкові перешкоди та їх проривати”, - ідеться в повідомленні.

У Польщі норвезькі інструктори навчають українських військових проривати танкові перешкоди / Фото: Збройні Сили Норвегії

За словами керівника норвезьких військових, у Польщі перебуває невелика група інструкторів, яка складається з людей з усіх Сухопутних військ ЗС Норвегії. За плечима інструкторів десятирічний досвід роботи з танками. У норвежців є інструктори з броньованих ремонтно-евакуаційних машин Bergepanzer, які вміють як ремонтувати, так і керувати ними. Також у групі працюють інструктори і техніки з інженерної бронетехніки з багаторічним досвідом. “Тож я можу сказати, що ми маємо найкращих із найкращих, щоб забезпечити це навчання”, - додав він.

Читайте також: Іспанія відправить шість Leopard 2A4 в Україну найближчими днями - міністр оборони

У Генштабі зауважили, що підполковник Палле Ідстебо з Норвезької академії оборони виділяє в українців здатність швидко вивчати новий матеріал.

"Українці непогано зарекомендували себе у вивченні нового західного матеріалу. Його легше використовувати, оскільки він розроблений з урахуванням експлуатації", - заявив підполковник.

Читайте також: Для ЗСУ відвантажили чергову партію 125-міліметрових танкових снарядів - Укроборонпром

Він припустив, що “частково це може бути пов'язано з чимось таким звичним, як комфорт і простір у сучасних танках, який набагато кращий, ніж у старій радянській техніці. Тут ми говоримо про дуже досвідчених людей, які раніше були в танках, і які також вже брали участь у боях з танками”.

Як повідомляв Укрінформ, уряди Норвегії та Данії погодилися співпрацювати задля надання Україні 8000 артилерійських снарядів, причому Осло відправить 155-міліметрові снаряди, а Копенгаген — відповідні підривники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-