рф випустила по Україні вже 8000 зенітних ракет дальньої дії, небезпека ударів зберігається - Громов

рф випустила по Україні вже 8000 зенітних ракет дальньої дії, небезпека ударів зберігається - Громов

Укрінформ
Загроза завдання російською федерацією масованого ракетного удару по території України зберігається.

Про це заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов заявив під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Зберігається загроза завдання масованого ракетного удару по території України. На аеродромах та в пунктах базування споряджені та перебувають у готовності до застосовування носії крилатих ракет повітряного та морського базування”, — сказав бригадний генерал.

За його словами, із початку квітня російські війська завдали по об’єктах цивільної інфраструктури України 44 ракетних удари та здійснили 38 ударів із застосуванням безпілотних літальних апаратів, з яких 29 було знищено українськими воїнами.

Читайте також: росія продовжить формувати стратегічні резерви та перекидатиме їх до кордонів України — Громов

У цьому контексті Громов поінформував, що з лютого 2022 року росія витратила щонайменше 50% свого запасу зенітних ракет дальнього радіусу дії, використавши щонайменше 8 тисяч таких ракет, переважно класу “земля-земля”. “На теперішньому рівні виробництва росія не зможе відновити свій резерв у середньостроковій перспективі, що потенційно може поставити під загрозу здатність москви захищати свої стратегічні інтереси на Далекому Сході та кордоні з країнами НАТО”, — додав він.

Водночас Громов повідомив, що за наявними даними, у червні цього року російська федерація планує розпочати серійне виробництво стратегічних крилатих ракет повітряного базування типу Х-50, що “дасть змогу кремлю восени активізувати ракетні удари по території нашої країни”.

Як повідомлялося, за даними Генштабу ЗСУ впродовж весняного-літнього періоду російська федерація нарощуватиме кількісні та якісні показники своїх військ, продовжуватиме формувати стратегічні резерви та перекидатиме їх до кордонів України, а також може продовжити проведення прихованої мобілізації населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-