Україна визначає сама, як найбільш ефективно повернути захоплені території – Блінкен

Україна визначає сама, як найбільш ефективно повернути захоплені території – Блінкен

Укрінформ
Українське керівництво приймає самостійні рішення щодо проведення найбільш ефективних контрнаступальних операцій з метою повернення власних територій, тимчасово захоплених російською стороною.

Про це заявив у вівторок під час пресконференції в Вашингтоні державний секретар США Ентоні Білнкен, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Україна має приймати рішення про те, як вона може найбільш ефективно захиститися від російської агресії та повернути захоплену в неї територію», - зазначив глава американського зовнішньополітичного відомства.

Читайте також: Україна ухвалить рішення про контрнаступ в останній момент – Данілов

Він зауважив, що Сполучені Штати, зі свого боку, надають свої поради при потребі, а також підтримку, про що оголошується публічно. Однак рішення, як де-факто повертати свої території, Україна приймає самостійно, підкреслив він.

Читайте також: Кулеба після розмови з Блінкеном: у США впевнені, що Україна здатна перемагати на полі бою

Держсекретар також поінформував, що обговорював у вівторок з главою українського МЗС Дмитром Кулебою подальшу взаємодію. За його словами, США «налаштовані допомогти Україні в її зусиллях з метою повернення захоплених територій».

Читайте також: Контрнаступ ЗСУ може розпочатися влітку – Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, глава Держдепартаменту США Ентоні Блінкен у вівторок має вирушити у міжнародне турне, під час якого відвідає разом із президентом Джо Байденом Британію й Ірландію, після чого вирушить до країн Азії, де візьме участь, зокрема, в засіданні G7 у Японії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-