росія два місяці відмовляється забирати полонених, яких запропонувала Україна - Лубінець

росія два місяці відмовляється забирати полонених, яких запропонувала Україна - Лубінець

Укрінформ
росія упродовж двох місяців не погоджується на повернення запропонованих Києвом для обміну російських громадян.

Про це у Телеграмі повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передає Укрінформ. 

«Упродовж 2-ох місяців російська сторона не погоджується на повернення запропонованих Києвом для обміну російських громадян. Ось кілька прізвищ людей, яких не чекають у своїй країні: Будка Ігор Олексійович, Єлетін Денис Олександрович, Олійников Олександр Олексійович та Таксюр Яков Ілліч», - зазначив омбудсмен.

За словами Лубінця, росія вирішила їхню долю самостійно – власні громадяни їй нецікаві і вона не прагне їх повернути додому.

Він закликав батьків та родичів громадян рф, які перебувають в Україні, звертатися до нього. «Ми працюємо над тим, аби громадяни поверталися на територію своєї країни, тож за вашим запитом працюватимемо над поверненням ваших рідних на територію росії», - додав омбудсмен.

Читайте також: росія не реагує навіть на запити міжнародних організацій про полонених «азовців» - Коордштаб

До уповноваженого ВР із прав людини можна звернутися за адресою: вулиця Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008; на електронну пошту: hotline@ombudsman.gov.ua, або на гарячу лінію: 0800501720.

Як повідомляв Укрінформ, 10 квітня з російського полону визволили ще 100 українців: 80 чоловіків і 20 жінок. Деякі люди отримали серйозні поранення, мають захворювання.

Серед тих, кого повернули в Україну, - оборонці Маріуполя, Азовсталі, Гостомеля, Чонгара, острова Зміїний, ЗАЕС та ЧАЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-