Авіація Сил оборони за добу завдала вісім ударів по російських загарбниках

Авіація Сил оборони за добу завдала вісім ударів по російських загарбниках

Дані Генштабу
Укрінформ
Авіація Сил оборони України за добу завдала 8 ударів по російських загарбниках.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 10 квітня.

«Авіація Сил оборони за добу завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також було збито ворожий гелікоптер Мі-24 і 6 БпЛА різних типів (2 з них ударні, 4 - розвідувальні). Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, а також склад боєприпасів противника», - ідеться в повідомленні.

Натомість ворог протягом доби завдав 21 авіаційний та 5 ракетних ударів, 4 з яких - із ЗРК С-300 по Краматорську. Також загарбники здійснили близько 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів.

У Генштабі наголошують, що росія продовжує нехтувати законами та звичаями війни, тому ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів і надалі залишається високою по всій території України.

«Попри численні втрати в техніці та живій силі, противник не відмовляється від ведення загарбницької війни. Продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках - цієї доби було відбито понад 20 атак противника», - ідеться в повідомленні.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Визначені підрозділи територіальних військ збройних сил рф продовжують перебувати на території республіки білорусь, проте ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

Читайте також: росія продовжує витрачати значні ресурси для отримання мізерного успіху – британська розвідка

російські війська і надалі зберігають військову присутність у прикордонних з Україною районах Курської та Бєлгородської областей, продовжують здійснювати інженерне обладнання місцевості.

Протягом доби ворог здійснив обстріли населених пунктів Грем’яч та Кам’янська Слобода Чернігівської області; Волфине, Андріївка та Попівка Сумської області, а також Ветеринарне, Стрілеча, Гатище, Вовчанські Хутори, Охрімівка та Вільхуватка на Харківщині.

На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали Кам’янка, Колодязне, Красне Перше, Дворічна, Вільшана, Кіндрашівка, Кислівка та Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку протягом доби ворог вів безуспішні наступальні дії поблизу населених пунктів Макіївка, Червонопопівка та Білогорівка. Артилерійських обстрілів зазнали Макіївка, Невське і Білогорівка Луганської області, а також Торське, Спірне і Берестове на Донеччині.

На Бахмутському напрямку загарбники продовжують вести наступальні дії, намагаються взяти під повний контроль місто Бахмут, бої тривають. Протягом доби ворог вів безуспішні наступальні дії неподалік Богданівки та Хромового. Від ворожих обстрілів постраждали Залізнянське, Міньківка, Оріхово-Василівка, Бахмут, Хромове, Іванівське, Предтечине, Часів Яр, Озарянівка, Дружба та Нью-Йорк Донецької області.

Читайте також: росіяни обстрілюють транспорт, який рухається в бік Бахмута – Маляр

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках російські війська вели наступальні дії в районах населених пунктів Авдіївка, Сєверне, Невельське та Мар’їнка Донецької області, успіху не мали. Найзапекліші бої тривають за Авдіївку та Мар’їнку. В той же час, ворожих обстрілів зазнали Авдіївка, Первомайське, Красногорівка, Гостре, Георгіївка, Мар’їнка та Побєда.

На Шахтарському напрямку протягом доби ворог наступальних дій не проводив. Здійснив обстріли населених пунктів Новомихайлівка, Вугледар, Богоявленка та Велика Новосілка на Донеччині.

На Запорізькому та Херсонському напрямках загарбники продовжують вести оборонні дії. Обстріляли, зокрема, Времівку Донецької області та Новоданилівку, Оріхів, Новоандріївку і Кам’янське Запорізької області.

У Генштабі повідомляють, що російські загарбники продовжують посилювати контррозвідувальний режим на тимчасово захоплених територіях. У Старобільську Луганської області та навколо міста збільшилась кількість блокпостів та патрулів.

«Дещо схожа ситуація у місті Токмак Запорізької області. Побоюючись витоку інформації про місця розташування підрозділів, загарбники стали обмежувати певні маршрути руху місцевим таксистам», - сказано в повідомленні.

Читайте також: У росії з’являються групи активістів, готові до збройного опору режиму – Юсов

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України за час повномасштабної війни ліквідували близько 178 тисяч 820 російських загарбників, зокрема 670 осіб - за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-