У Повітряних силах пояснили, чому тема F-16 не має сходити з вуст

У Повітряних силах пояснили, чому тема F-16 не має сходити з вуст

Укрінформ
Сучасні західні винищувачі F-16 здатні зі стовідсотковим результатом знищувати ракети і дрони, чого не можуть забезпечити наявні в Україні літаки МіГ та Су.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону "Єдині новини", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"(Літаки МіГ і Су - ред.) здійснюють винищуальне прикриття, працюють проти ударів "шахедів" та крилатих ракет, тобто там, де працює велика ППО чи мобільні вогневі групи, є місця, де працюють винищувачі. На жаль, вони не є ефективними у знищенні ракет і дронів, як нам би хотілося. F-16 би виконував зі стовідсотковою ефективністю ті завдання зі знищення ракет і дронів", - сказав Ігнат.

Він підкреслив, що протистояти російській авіації МіГами і літаками Су вкрай важко, а то й неможливо.

Читайте також: Ігнат пояснив, чому Україна не може збивати всі російські керовані авіабомби

"Тема F-16 не повинна сходити з вуст ні на Заході, ні у нас в країні. Це те, що дозволить нам завоювувати перевагу в повітрі, те, що дозволить надзвичайно ефективно протидіяти ворогу, і те, що дозволить нам перемогти", - наголосив речник Повітряних сил.

Як повідомлялося, Україна зараз має чотири типи літаків: винищувачі Су-27 і МіГ-29, штурмовик Су-25 та бомбардувальник Су-24.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Варшава лобіюватиме надання Україні літаків натівських стандартів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-