Ігнат пояснив, чому Україна не може збивати всі російські керовані авіабомби

Ігнат пояснив, чому Україна не може збивати всі російські керовані авіабомби

Єдині новини
Укрінформ
Ворожі керовані авіабомби теоретично можна збивати зенітними ракетами, однак це може вичерпати українські запаси і залишити українське небо беззахисним від російських крилатих ракет, літаків і вертольотів.

Про це розповів речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону "Єдині новини", повідомляє Укрінформ.

"Зрозуміло, що і бомба, яка летить за інерцією, спущена з літака з великої висоти, вона планує, вона має крила, летить, її теж можна, начебто, збивати. Але де взяти стільки засобів? Запаси не безкінечні. Щоб збивати бомбу, потрібна зенітна ракета, така, якою збивають сьогодні крилаті ракети, літаки противника і т.д.", - сказав він.

За словами Ігната, противник щодня застосовує приблизно по 20 ракет.

"Якщо ми зараз порахуємо, скільки знадобиться ракет, адже і не одну ракету треба (на одну бомбу - ред.), по бомбі влучити не так і просто, тоді є загроза того, що в нас просто не вистачить озброєння для того, щоб протидіяти російській федерації вже всередині країни", - підкреслив речник ПС ЗСУ.

Він зауважив, що основне завдання Повітряних сил - не допустити появи в українському небі російських літаків і вертольотів.

"Коли вони з'являються і вже кидають бомби вільного падіння, то, повірте, апокаліпсис буде в рази більший, якщо таке станеться. Тому Повітряні сили повинні забезпечити зенітно-ракетне, винущувальне прикриття повітряного простору", - пояснив Ігнат.

Читайте також: На Запоріжжі росіяни застосовують авіабомби, найбільше страждають Оріхів і Гуляйполе

Речник Повітряних сил зазначив, що для боротьби з російською авіацією Україні потрібні сучасні літаки F-16 і західні системи, зокрема, NASAMS, Iris-T, а також Patriot і SAMP/T, які, за його даними, найближчим часом уже мають зайти в Україну.

Як повідомлялося, російські загарбники застосовують керовані авіабомби по всій лінії фронту в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-