F-16 можуть знищувати цілі ще на кордонах та загнати на дно флот рф - командувач Повітряних Сил

F-16 можуть знищувати цілі ще на кордонах та загнати на дно флот рф - командувач Повітряних Сил

Укрінформ
Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук пояснив, чому західні літаки F-16 важливі для України.

Як передає Укрінформ, про це Олещук написав у Телеграмі.

За його словами, насамперед F-16 – це найкращий захист тилових регіонів. В середньому українська ППО знищує близько 75% крилатих ракет та ударних дронів. Але 25% таки долітають до своїх цілей. F-16 можуть ефективно знищувати ці повітряні загрози ще на кордонах, не підпускаючи ракети та дрони до українських міст.

Наразі російська авіація переважає українську в рази за кількістю, а головне – в загарбників технологічна перевага.

«У Повітряних Силах недостатньо сил та засобів як наземних, так і повітряних, аби ефективно захистити повітряний простір, війська на передовій та мирних жителів у прифронтовій зоні від щоденного терору ворожих ударних літаків і вертольотів. F-16 дозволять завоювати панування в повітрі, значно ослабивши ворога, рятуючи багато життів щодня», - зазначив Олещук.

Ворог дедалі частіше застосовує керовані авіабомби масою 500 кг по всій лінії фронту. Є ознаки підготовки до масового застосування КАБів масою 1500 кг. Літаки росіян не заходять в зону ураження української ППО, дистанційно завдаючи ударів по передній лінії та прифронтових містах. Страждають мирні жителі у північних, південних, східних областях.

«F-16 мають на озброєнні ракети класу «повітря-повітря» з дальністю до 180 км. Це дозволить відігнати ворожу авіацію подалі від наших кордонів та лінії бойового зіткнення, що мінімізує вірогідність застосування керованих авіабомб та іншого озброєння повітряного базування», - наголосив Олещук.

Він зауважив, що широкий спектр сучасного високоточного озброєння F-16 дозволить завдавати високоточних ударів по російських військах при контрнаступальних діях.

«Необхідно спинити атакувальні дії ворога, завоювати перевагу в повітрі, знищити шляхи постачання техніки, боєприпасів та живої сили противника. Ці завдання зможе виконати F-16!», - підкреслив Олещук.

Читайте також: Для початку контрнаступу Україні треба здобути перевагу у повітрі - Ігнат

Літаки F-16 також допоможуть повернути контроль над морем.

«Чорне море все ще під контролем російського флоту. F-16 мають на озброєнні потужні протикорабельні ракети, які легко зможуть загнати весь ворожий флот або у порти, або на морське дно. Україні потрібно забезпечити свободу судноплавства та захист «зернових коридорів», - зазначив Олещук.

Наявне обладнання і озброєння радянських літаків перетворює всі місії українських пілотів на смертельно небезпечні, що спричиняє непоправні втрати для України. Лиш сучасні технології зроблять їх роботу ефективною і безпечною. Олещук запевнив, що українські льотчики підготовлені і вмотивовані вчитися. І їх достатньо, щоб одночасно і воювати, і навчатись.

Читайте також: Польща лобіюватиме надання Україні літаків натівських стандартів – Дуда

Зараз Україна використовує літаки 40-річної давнини. Деякі з них удвічі старші за своїх пілотів.

«Підтримувати їх справність з кожним днем стає все важче. Власні запаси запчастин виснажуються, і у союзників їх також немає. Багато питань закривається шляхом так званої «канібалізації», але це не може тривати вічно. Не можна чекати, поки вся авіація зупиниться повністю. Завдяки передачі літаків із Словаччини та Польщі вдасться певною мірою відновити авіапарк МіГ-29 кількох авіабригад, посилити спроможності у виконанні поточних бойових завдань винищувальною авіацією. Втім, для досягнення переваги в повітрі, для перемоги, нам потрібні сучасні літаки!», - наголосив Олещук

Також зменшуються запаси навіть застарілих і малоефективних радянських боєприпасів.

«Навіть маючи достатню кількість справних літаків і підготовлених льотчиків, в певний момент наша авіація залишиться без засобів ураження. Перехід на F-16 чи іншу західну платформу з широким асортиментом сучасного озброєння – єдиний вихід. Україні потрібні F-16!», - підсумував Олещук.

Читайте також: Президент наполягає на створенні авіаційної коаліції для України

Як повідомляв Укрінформ, за словами речника командування Повітряних сил Збройних сил України Юрія Ігната, російські загарбники застосовують керовані авіабомби по всій лінії фронту в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-