У США виявили новий витік секретних документів про військові плани України - ЗМІ

У США виявили новий витік секретних документів про військові плани України - ЗМІ

Укрінформ
У соціальних мережах виявили нову партію американських секретних документів щодо України, Китаю та Близького Сходу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The New York Times

Документи були виявлені в мережі Twitter та на інших сайтах у п’ятницю, 7 квітня. Як зазначається, це вже другий протягом кількох днів великий витік секретних документів, що викликає занепокоєння у Пентагоні.

Повідомляється, що цього разу до мережі злили понад сотню документів. Аналітики вважають, що масштаб витоку разом із конфіденційністю самих документів може завдати великої шкоди національній безпеці США.

"Новий витік документів, схоже, виходить за рамки суворо секретних матеріалів про військові плани України. Аналітики з питань безпеки, які ознайомилися з документами, що потрапили в соцмережі, кажуть, що зростаюча колекція матеріалів також містить конфіденційні дані про Китай, Індійсько-Тихоокеанський театр військових дій, Близький Схід та тероризм", - йдеться у повідомленні.

Колишній високопоставлений співробітник Пентагону Мік Малрой заявив, що витік секретних документів є "значним проломом у системі безпеки", що може завадити військовому плануванню України.

"Оскільки в основному були опубліковані фотокопії документів, схоже, що це був навмисний витік, здійснений кимось, хто хотів завдати шкоди зусиллям України, США та НАТО", – сказав Малрой.

Читайте також: В ОП назвали російським блефом публікацію нібито документів про контрнаступ України

За даними NYT, один з чиновників заявив, що документи, ймовірно, надійшли не від української сторони, оскільки вона не мала доступу до конкретних планів, які мають маркування офісів Об'єднаного штабу Пентагону. Другий чиновник зазначив, що визначити те, як стався витік документів, стане можливим після того, як буде з’ясовано, хто з чиновників мав до них доступ.

Як повідомлялося, раніше видання New York Times опублікувало матеріал, у якому йдеться про те, що Пентагон розслідує витік нібито секретних документів, які стосуються планів США й НАТО щодо контрнаступу ЗСУ.

Читайте також: ГУР про витік «документів щодо контрнаступу» : росія проводить свої спецоперації у фотошопі

Документи не містять конкретних бойових планів, наприклад, як, коли й де Україна розпочне наступ, а відображають лише потреби ЗСУ станом на 1 березня.

В Офісі Президента України назвали російським блефом публікацію нібито документів про контрнаступ України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-