Штати вважають появу в мережі секретних файлів справжнім витоком, за яким стоїть росія - ЗМІ

Штати вважають появу в мережі секретних файлів справжнім витоком, за яким стоїть росія - ЗМІ

Укрінформ
Поява в соціальних мережах зображень документів Пентагону із позначками секретності може бути результатом справжнього витоку з оборонного відомства США, за яким стоїть росія.

Про це повідомляє в п’ятницю агентство Reuters із посиланням на трьох чиновників американського Міноборони, передає Укрінформ.

«За витоком кількох секретних документів військового відомства США, опублікованих у соціальних мережах, стоять російські або проросійські елементи»,- зазначається в повідомленні.

Читайте також: В ОП назвали російським блефом публікацію нібито документів про контрнаступ України

Зокрема, йдеться, про фото бойових позицій в Україні місячної давності, а також деякі інші файли. Водночас зазначається, що в опубліковані документи, вочевидь, були внесені зміни, зокрема, «щоби зменшити кількість втрат, понесених російськими військами».

Тим часом на офіційному рівні в Пентагоні відмовляються від коментарів щодо автентичності паперів, які мають грифи «Таємно» й «Цілком таємно». У цьому зв’язку у відомстві зазначили, що це є незвичайною ситуацією, яка вимагає розслідування.

Читайте також: NYT: Пентагон розслідує витік таємних документів про підготовку контрнаступу ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, упродовж останньої доби в російськомовному сегменті соціальних мереж з’явилися зображення документів із грифами секретності із позначками американського оборонного відомства щодо поточної ситуації в Україні. Деякі з них були датовані початком березня нинішнього року.

В Головному управлінні розвідки МО України у цьому зв’язку заявили, що необхідно дочекатися результатів розслідування Пентагону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-