Експосол США пояснив, чому Китай не наважився відправити росії зброю

Експосол США пояснив, чому Китай не наважився відправити росії зброю

Укрінформ
Віцепрезидент Інституту миру США, колишній посол США в Україні Вільям Тейлор сумнівається, що Китай надасть росії зброю та боєприпаси, бо інакше Захід накладе на нього такі ж санкції, як і на рф.

Як передає Укрінформ, таку думку Тейлор висловив у інтерв’ю Ukrlife.TV у відповідь на запитання, чи вірить він, що Китай надасть росії зброю і сам зможе вступити у війну на певному етапі.

«Ні, я так не думаю. І поки що Китай не зробив ані першого, ані другого, і я розумію, чому. Адже якщо Китай наважиться відправити росії зброю, постачати їй боєприпаси, наважиться порушити санкції і піти проти всього західного світу, цей самий західний світ і ці самі санкції повернуться проти Китаю», - сказав Тейлор.

Читайте також: Макрон спробує залучити Китай до спільної відповідальності за мир в Україні

За словами дипломата, якщо Китай усе ж таки наважиться надати росії зброю та боєприпаси і фактично вступити у війну, він опиниться в ситуації, аналогічній тій, у якій зараз опинилася росія.

«США і Європа вже давно дали зрозуміти: якщо Китай наважиться на цей крок, якщо він припуститься того самого прорахунку, як і путін, то заплатить за це свою ціну. Санкції дуже сильно похитнуть КНР. Тому я не вважаю, що Китай на це наважиться, і поки що він нічого з цього не зробив: на даний момент він ще нічого не надав росії, і я дуже сумніваюсь, що надасть», - резюмував експосол США в Україні.

Читайте також: Китай ніколи не був на боці росії у її війні проти України – посол в ЄС

Як повідомлялося, посол Китаю в Європейському Союзі Фу Цун заявив, що Китай ніколи не був на боці росії у розв’язаній москвою війні проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-