Україна не має офіційної інформації про місця, де ворог тримає полонених - Коордштаб

Україна не має офіційної інформації про місця, де ворог тримає полонених - Коордштаб

Укрінформ
Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими не володіє офіційною інформацією щодо місць утримання полонених українських захисників.

Як передає Укрінформ, про це Коордштаб повідомляє у Телеграмі.

У Координаційному штабі відбулася зустріч з родичами та близькими військовослужбовців Національної гвардії України (в/ч 2276 та в/ч 3017).

З родинами полонених нацгвардійців спілкувалися представники Коордштабу і Головного управління Національної гвардії України.

За словами представника штабу, якщо людина облікована в реєстрі Національного інформаційного бюро, вона задіяна в процесі обмінів. Безвісти зниклі військовослужбовці, як і підтверджені міністерством оборони росії через Міжнародний комітет Червоного Хреста, теж повертаються з полону.

Що стосується місць утримання полонених захисників, представник штабу зазначив, що офіційної інформації про це немає. “Але ми докладаємо зусиль, щоб звільняти військовослужбовців зі всіх місць утримань, де вони перебувають у полоні”, - зауважив він і додав, що “немає жодних ілюзій стосовно умов їхнього утримання, а МКЧХ має доступ далеко не до всіх таборів і колоній”.

Читайте також: Військові частини не беруть прямої участі в обміні полоненими - Координаційний штаб

Представник Національної гвардії заявив, що в разі появи нових матеріалів, які можуть вказувати на те, що людина в полоні, військова частина може відповідним чином змінити його вид обліку.

Учасники зустрічі окремо обговорили питання фінансового забезпечення та одноразової грошової допомоги родинам військовополонених, а також несення служби військовослужбовцем після звільнення його з полону, лікування й реабілітації.

Як повідомляв Укрінформ, за даними речника Головного управління розвідки Міноборони Андрія Юсова, від початку повномасштабного вторгнення рф Україна повернула з російського полону 2005 осіб.

Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-