росія шукає гроші за кордоном для тривалої війни проти України – британська розвідка

росія шукає гроші за кордоном для тривалої війни проти України – британська розвідка

Укрінформ
росія очікує фінансової підтримки з боку «дружніх» держав, яка покриє майбутні дефіцити бюджету рф на тлі затяжної війни проти України.

Про це у Твіттеріповідомило міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Як зазначається, 28 березня прем’єр-міністр росії михайло мішустін заявив, що перехід до випуску частини державного боргу росії в іноземній валюті «розробляється».

«Цей крок майже напевно свідчить про те, що росія очікує зовнішньої фінансової підтримки з боку іноземних держав, які вона вважає «дружніми»». Після завершення розробки інвестори з інших країн зможуть придбати російський суверенний борг і таким чином профінансувати деякі майбутні дефіцити бюджету росії. Такі інвестори опосередковано фінансували б вторгнення росії в Україну», - йдеться у зведенні.

В останні місяці російські банки були основними суб’єктами, які купували російський державний борг. Однак навряд чи вони зможуть повністю фінансувати очікуваний майбутній бюджетний дефіцит, наголошується в звіті.

Читайте також: ЗСУ ліквідували вже 176 240 російських загарбників

«російські чиновники, ймовірно, бачать випуск зовнішнього боргу як один із способів закрити прогалини у фінансах росії, оскільки вони планують тривалу війну в Україні. Проте чи вдасться росії реалізувати ці заходи, залишається незрозумілим», - зауважують у британській розвідці.

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому зведенні британська розвідка поінформувала, що росія, ймовірно, прагне спонсорувати та розвивати альтернативні приватні військові компанії (ПВК), щоб зрештою замінити групу "вагнера" у її важливій бойовій ролі в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-