Лінія активних бойових дій становить понад 1200 кілометрів - Зеленський

Лінія активних бойових дій становить понад 1200 кілометрів - Зеленський

Відео
Укрінформ
В Україні лінія активних бойових дій становить понад 1200 кілометрів.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив під час зустрічі з членами Національної асоціації губернаторів США, передає Укрінформ.

«Лінія активних бойових дій в Україні зараз – понад 1200 кілометрів. Це як із Вашингтона до Чикаго й назад! Фронт загалом – іще більший», - сказав глава держави.

За його словами, мільйони людей живуть у містах і селах, звідки Сили оборони вже вигнали загарбників або готуються вигнати.

Президент підкреслив, що кремль мріє принизити весь вільний світ, розколоти НАТО, спровокувати конфлікт, який поставить американську націю перед вибором: воювати чи ні.

Читайте також: Візит Зеленського до Варшави. Чого очікувати?

«Саме Україна зараз є вашою надійною останньою межею, вашим надійним кордоном... Завдяки українській міцності зокрема вашому народу не доведеться робити цей вибір – вибір щодо ваших чоловіків і жінок, хоробрих воїнів, чиї життя були б покладені на вівтар захисту найціннішого – свободи», - наголосив Зеленський.

Він підкреслив, що Україна здатна не допустити розширення війни та перемогти росію.

Читайте також: Країни НАТО підтвердили відданість Україні та заявили про нову підтримку – Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу ЗСУ, в епіцентрі бойових дій залишаються Мар’їнка та Бахмут Донецької області, у районі останнього впродовж доби українські військові відбили близько 20 атак.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-