СБУ оголосила підозру п’ятьом бойовикам із групи «Кальміус» у підготовці терактів

СБУ оголосила підозру п’ятьом бойовикам із групи «Кальміус» у підготовці терактів

Укрінформ
На Полтавщині СБУ зібрала доказову базу і повідомила про підозру п'ятьом членам організованої групи «Кальміус» днр», які готували теракти.

Як передає Укрінформ, про це Управління СБУ в Полтавській області повідомляє у Фейсбуці.

«У ході слідства встановлено, що у 2014 році члени вказаного незаконного збройного формування брали участь у боях із силами антитерористичної операції за Савур-Могилу та за ряд населених пунктів Донецької області, а восени 2014 року батальйон був переформований в однойменну артилерійську бригаду та брав участь у боях за міжнародний аеропорт «Донецьк» імені Сергія Прокоф’єва», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, слідчі задокументували незаконну діяльність учасників угруповання: «Кури», командира артилерійської батареї т.зв. «ДНР»; «Соліста», командира взводу управління батареї; «Мороза», розвідника батареї; «Бронзи», обчислювача польотів батареї; «Ваха», військового топографа.

Після проведення низки експертиз та допиту свідків слідчі СБУ під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури заочно повідомили фігурантам про зміну раніше повідомленої підозри, а саме: у готуванні до вчинення терористичного акту організованою групою та участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 258, ч. 1 ст. 258-3 КК України), а двом із них - у вчиненні терористичного акту за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 258 КК України).

Читайте також: Бойовика з угруповання «мотороли» засудили на 12 років

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України під час контрдиверсійних заходів у прифронтових районах Донецької області затримала інформаторку, яка наводила російські ракети на лікарні та гуртожитки у Краматорську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-