Бойовика з угруповання «мотороли» засудили на 12 років

Бойовика з угруповання «мотороли» засудили на 12 років

Укрінформ
Дванадцять років за ґратами - такий вирок виніс суд бойовику «днр», який воював під командуванням «мотороли».

Про це повідомляє Управління СБУ в Черкаській області, передає Укрінформ

Служба безпеки України зібрала неспростовні докази вини учасника терористичної організації «днр», який воював проти України.

За даними слідства, житель Жашківського району Черкащини ще у 2014 році приєднався до терористичної організації «днр». Зокрема, проходив службу у складі підрозділу очолюваного терористом «моторолою». Брав участь у бойових діях у районі населених пунктів Міусинськ, Малинівка та Миколаївка, що на Донеччині.

Згодом фігурант очолював так званий центр спеціальної бойової підготовки бойовиків «днр», де особисто проводив навчання із тактики стрільб. Також був призначений на керівну посаду у терористичному підрозділі «кальміус», який входить до складу«міноборони днр». Наразі є керівником «спортивного клубу армії», де займається військовим вишколом бойовиків.

Читайте також: На Запоріжжі бойовика «народної міліції днр» відправили за ґрати на 15 років

На підставі доказової бази суд визнав фігуранта винним за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу (участь у терористичній групі чи терористичній організації) та призначив покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нині засуджений переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні за матеріалами СБУ було засуджено трьох бойовиків, які штурмували українські міста на Донеччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-