СБУ затримала навідницю російських ракет на лікарні й гуртожитки Краматорська

СБУ затримала навідницю російських ракет на лікарні й гуртожитки Краматорська

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України під час контрдиверсійних заходів у прифронтових районах Донецької області затримала інформаторку, яка наводила російські ракети на лікарні та гуртожитки у Краматорську.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

“Служба безпеки викрила ще одну поплічницю агресора у ході контрдиверсійних заходів у прифронтових районах Донеччини. Зловмисницею виявилась мешканка Краматорська, яку дистанційно завербував співробітник фсб рф”, - ідеться в повідомленні.

Для залучення жінки до негласної співпраці росіяни використовували заборонені соцмережі “Вконтакте” й “Одноклассники”, де вона активно висловлювалась на підтримку збройної агресії рф.

Читайте також: Прикидалась переселенкою: у Львові затримали російську інформаторку, яка збирала дані про ЗСУ

У подальшому за вказівкою агресора фігурантка намагалась виявити військові аеродроми Збройних сил України та місця базування підрозділів Державної прикордонної служби на території регіону.

Крім того, вона обходила місто і позначала в електронних картах координати лікарень та гуртожитків.

Розвіддані потрібні були російським загарбникам для підготовки та проведення прицільних ракетних ударів по українських об’єктах.

Як заявили у спецслужбі, “співробітники СБУ затримали зловмисницю під час виконання нею ворожого розвідувального завдання. У затриманої вилучено мобільний телефон, який вона використовувала для виконання ворожих вказівок та комунікації з представником російської спецслужби”.

Читайте також: На Кіровоградщині затримали чоловіка, який шукав для росіян дані про військові аеродроми

Слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за вчинений злочин.

Суд обрав затриманій запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ затримала в Кіровоградській області чоловіка, який добував для росіян інформацію про місцеві військові аеродроми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-