Прикидалась переселенкою: у Львові затримали російську інформаторку, яка збирала дані про ЗСУ

Прикидалась переселенкою: у Львові затримали російську інформаторку, яка збирала дані про ЗСУ

Укрінформ
Служба безпеки України затримала у Львові ворожу інформаторку, яка під виглядом переселенки збирала дані про Збройні сили України.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

Зловмисницею виявилась жителька Миколаївської області, яка є рідною сестрою зрадника, нещодавно затриманого СБУ. Жінка була дистанційно залучена до співпраці з росіянами у жовтні 2022 року.

Контррозвідники спецслужби задокументували, що жінка збирала розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони у Львові.

«Для маскування розвідувальної діяльності жінка видавала себе за переселенку з прифронтових районів півдня України», - ідеться в повідомленні.

За даними слідства, фігурантка часто відвідувала територію поблизу місць дислокації військових формувань та робила позначки на електронних картах, а згодом намагалась передати зібрані дані до рф через месенджер.

Контррозвідники СБУ своєчасно викрили зловмисницю, задокументували злочинні дії і затримали її на спробі передачі розвідінформації агресору.

Під час обшуку у затриманої вилучили комп’ютерну техніку та сім мобільних телефонів. На одному з них були докази вчинення злочину.

Читайте також: СБУ затримала російських агентів, серед них - інженер «Мотор Січі»

Слідчі СБУ повідомили їй про підозру. Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ викрила російських агентів, які готували ракетні удари по об’єктах Укрзалізниці.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-