Союзники допоможуть Україні перемогти у війні та наблизитися до членства в НАТО - Столтенберг

Союзники допоможуть Україні перемогти у війні та наблизитися до членства в НАТО - Столтенберг

Оновлено
Укрінформ
Cоюзники по НАТО зосереджують зусилля на тому, щоб Україна могла перемогти у боротьбі проти російської агресії, а в майбутньому вони допомагатимуть ЗСУ перейти до західних стандартів, що наблизить країну до членства в Альянсі.

Про це сьогодні під час пресконференції напередодні зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми проведемо дискусію, як ми можемо наростити нашу підтримку, включаючи продовження зусиль із зміцнення Збройних cил України, їх переходу від пострадянської ери на обладнання та доктрини НАТО. Наша підтримка є довготривалою. Тож я очікую, що міністри погодяться розпочати роботу з розвитку багаторічної програми для України», - наголосив Столтенберг.

Він зазначив, що зараз існує термінова необхідність підтримати Україну як наданням летальної зброї й боєприпасів, так і нелетального військового обладнання, що вже роблять союзники по Альянсу. Водночас на додаток до короткострокових заходів з допомоги для України союзники мають поглянути у перспекти

Читайте також: Після війни НАТО має бути готовим до стримування агресії проти України - Столтенберг

«Ми маємо подивитися у майбутнє, коли ця війна завершиться. Це саме та причина, чому я очікую, що міністри закордонних справ під час зустрічі завтра та післязавтра розглянуть шляхи довгострокового партнерства з Україною, як ми можемо допомогти Україні не лише захистити себе від жорстокої російської агресії, але також ще наблизити до НАТО, шляхом імплементації реформ, продовженням модернізації структур безпеки й оборони, включаючи боротьбу з корупцією, а також шляхом переходу до стандартів та доктрин НАТО. Це також покращить взаємосумісність між силами України та силами НАТО», - сказав генеральний секретар Альянсу.

Він зауважив, що позиція країн-союзниць щодо майбутнього членства України в НАТО не зазнала змін – тобто Україна буде членом Альянсу. Водночас зараз головним завданням є допомогти Україні перемогти у боротьбі проти російської агресії та зберегти свій суверенітет та незалежність.

«Тож першим кроком до членства України в НАТО є забезпечення її перемоги. Саме тому союзники та партнери по НАТО надали Україні безпрецедентну допомогу і будуть надалі робити це. По-друге, ми маємо розвинути наші політичні відносини з Україною, допомогти в реформах та у розбудові інституцій, у досягненні взаємосумісності з НАТО. Все це наблизить Україну до євроатлантичної родини», - сказав Столтенберг.

Читайте також: Дмитро Кулеба їде в Брюссель для участі в засіданні Комісії Україна - НАТО

Як повідомлялося, союзники по НАТО надають Україні політичну, економічну, гуманітарну та військову допомогу у її боротьбі проти російського вторгнення.

При цьому НАТО продовжує демонструвати чинність політики «відкритих дверей». Завтра 31-м членом НАТО офіційно стане Фінляндія, яка скористалася можливостями такої політики Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-