росія тримає у Чорному морі два ракетоносії

росія тримає у Чорному морі два ракетоносії

Єдині новини
Укрінформ
російські війська тримають на бойовому чергуванні в Чорному морі 9 кораблів, з яких два – носії ракет «Калібр».

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає кореспондент Укрінформу.

«Корабельне угруповання в Чорному морі наразі складається з 9 кораблів, всі решта заведені в пункти базування. На бойовому чергуванні 2 ракетоносії – один надводний, один підводний», - сказала Гуменюк.

На запитання про можливість чергової масованої ракетної атаки з боку росіян речниця зазначила: «Навряд чи це буде масована ракетна атака, виходячи з тої кількості ракет, зокрема «Калібрів», які в них залишились, але точкові ракетні удари виключати не можна».

Також, за її словами, не можна виключати і так звані хвильові атаки, коли ворог спочатку використовує «шахеди», потім ракети повітряного базування, а потім ракети морського базування для того, щоб роззосередити українські сили ППО.

Читайте також: ЗСУ знищили вже 175 160 російських загарбників

Речниця закликала не втрачати пильність та пам’ятати, що у ворога залишаються в пріоритеті об’єкти критичної та військової інфраструктури, тому росіяни не відмовились від ракетних атак.

«Скоріш за все, накопичують сили», - спрогнозувала Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, 1 квітня у Чорному морі росія тримала на бойовому чергуванні три ракетоносії з 20 "Калібрами" на борту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-