Авіація Сил оборони за добу завдала вісім ударів по російських загарбниках

Авіація Сил оборони за добу завдала вісім ударів по російських загарбниках

Дані Генштабу
Укрінформ
Авіація Сил оборони України за добу завдала 8 ударів по російських загарбниках.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 2 квітня.

«Авіація Сил оборони за добу завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили один район зосередження живої сили, один пункт управління та два інші важливі об’єкти ворога», - поінформували у Генштабі.

Повідомляється, що російські війська протягом доби завдали 5 ракетних та 22 авіаційні удари, здійснив 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів.

У Генштабі наголошують, що ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою, адже ворог і надалі ігнорує закони та звичаї війни, продовжує застосовувати тактику терору проти мирного населення.

У неділю, 2 квітня, російські загарбники здійснили два ракетні удари та провели масований обстріл з реактивних систем залпового вогню по центральній частині Костянтинівки Донецької області. Унаслідок злочинних дій загарбників загинули та отримали поранені мирні жителі, пошкоджень зазнали дитячий дошкільний заклад, багатоповерхівки та приватні житлові будинки.

Ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. В епіцентрі бойових дій залишаються населені пункти Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка. «Завдяки героїзму та професійності наших воїнів, вмілим та злагодженим діям, ефективному використанню маневру, протягом цієї доби підрозділи Сил оборони України відбили більш як 50 атак противника», - сказано в повідомленні.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

Протягом доби ворог здійснив обстріли населених пунктів Волфине, Басівка, Рясне і Мезенівка Сумської області, а також Ветеринарне, Гатище, Великий Бурлук та Колодязне на Харківщині.

На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали Кам'янка, Дворічна, Западне, Масютівка, Крохмальне Харківської області та Новоселівське - Луганської.

На Лиманському напрямку протягом доби російські війська вели безуспішні наступальні дії в районах Білогорівки та Верхньокам’янського. Артилерійських обстрілів зазнали Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Спірне і Роздолівка на Донеччині.

На Бахмутському напрямку ворог не припиняє штурмувати Бахмут. Проте, українські захисники мужньо тримають місто, відбивають численні атаки загарбників. Протягом доби росіяни вели безуспішні наступальні дії в Іванівському Донецької області. Обстріляли Васюківку, Оріхово-Василівку, Григорівку, Богданівку, Бахмут, Іванівське, Часів Яр та Нью-Йорк Донецької області.

Читайте також: Маляр – про Бахмут: Ворог намагається задіяти не лише «вагнерівців», а й десантників

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках російські загарбники вели наступальні дії в районах Авдіївки, Первомайського та Мар’їнки, успіху не мали. Здійснили обстріли населених пунктів Авдіївка, Орлівка, Тоненьке, Нетайлове, Красногорівка та Мар'їнка Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом доби ворог обстріляв Побєду, Новомихайлівку, Вугледар, Пречистівку та Велику Новосілку Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках загарбники активних дій не проводили, удосконалювали оборонні рубежі та позиції. Обстріляли, зокрема, Новопіль на Донеччині; Ольгівське, Червоне, Гуляйполе, Білогір’я, Новоандріївку Запорізької області, а також Дудчани, Зміївку, Берислав, Веселе, Миколаївку, Бургунку, Антонівку Херсонської області та Херсон.

Читайте також: росіяни хочуть вбити колаборантів, виходячи з Василівки — Федоров

У Генштабі зазначають, що російські загарбники продовжують зазнавати величезних втрат.

«Для їх поповнення, у військових частинах збройних сил російської федерації, які дислокуються на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, активно проводять заходи роз’яснювальної роботи серед військовослужбовців строкової служби. Розповідають молоді про необхідність підписання строковиками контрактів з мо рф та участі у бойових діях на території України», - ідеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 2 квітня 2023 року ліквідували близько 174 тисячі 550 російських військових, зокрема 560 загарбників - за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-