Ми довели, що звільнення наших областей не було випадковістю - Зеленський

Ми довели, що звільнення наших областей не було випадковістю - Зеленський

Укрінформ
Звільнення наших областей минулого року не було випадковістю.

Як передає Укрінформ, про це Президент Володимир Зеленський сказав у зверненні.

"Україна переможе на фронті. Україна переможе у відбудові. Україна переможе у поверненні справедливості. Жодного сліду росії на нашій землі не залишимо. І жодного ворога непокараним також не залишимо. Готуємо новини щодо цього", - сказав Президент.

Читайте також: Зеленський звернувся до українців після 400 днів війни: Готуємо наближення перемоги

Він зауважив, що сьогодні - чотириста днів нашої оборони від повномасштабної агресії, і це колосальний шлях, який пройшли всі разом – кожен і кожна, хто боровся й бореться за Україну, хто дбав і дбає про державу й українців.

"Ми пройшли минулу весну, що змінила перебіг цієї війни на користь нашої оборони. Минулого літа й восени ми довели, що весняне звільнення наших північних областей не було випадковістю. Битва за Київ, Чернігів, за Сумщину... Повернення районів нашої Харківщини, повернення Херсона, оборона Бахмута й Донбасу загалом – це героїзм українців, який світові не забути", - сказав Зеленський.

Він додав, що Україна готує наступні кроки, активні дії для наближення перемоги.

Читайте також: Зеленський відзначив нагородами 143 військових, з них 98 — посмертно

"У чому сила України? Якщо наміри твої – добрі, увесь світ буде на твоєму боці, тобі допомагатиме. Сьогодні, у чотирьохсотий день спротиву, повномасштабного спротиву, я хочу подякувати всім у світі, хто з Україною. Хто поділяє наше тлумачення свободи. Хто підтримує наше прагнення до справедливості. Хто має таку ж міцну впевненість, яку маємо ми, українці... впевненість, що світ повинен базуватися на правилах, на цивілізованих правилах – на правилах людяності, поваги й миру. Ось чому Україна переможе", - сказав Президент.

Зеленський додав, що свобода й справедливість, людяність і повага, заслужений народом мир мають перемогти.

"Я дякую всім нашим солдатам і матросам, усім нашим сержантам і старшинам, усім нашим офіцерам і генералам. Я дякую кожному й кожній, хто тримає цей фронт – фронт захисту найкращого, що є у людства. Фронт захисту найкращого, що є у нас із вами – нашої України. Єдиної, незламної й назавжди вільної. Я дякую всім, хто зараз у бою! Дякую кожному й кожній, хто бʼється так, щоб захистити і себе, і тих побратимів, які на сусідніх позиціях!", - сказав Президент.

Читайте також: Зеленський закликав австрійських депутатів приїхати до України

Він також подякував усім, хто дбає про хоробрих воїнів, хто захищає міста й повертає нормальне життя туди, де його порушила росія своєю агресією і терором.

"Дякую також усім, хто допомагає донечкам і синам, дружинам і чоловікам, мамам і татам наших людей, воїнів і цивільних, чиї життя були забрані цією війною, росією!", - додав Президент.

Як повідомляв Генштаб ЗСУ ввечері 30 березня, російська армія зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, українськими захисниками там відбиті 47 ворожих атак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-