росіян судитимуть за насильницьке вивезення дітей, як судили нацистів у Нюрнберзі – Верещук

росіян судитимуть за насильницьке вивезення дітей, як судили нацистів у Нюрнберзі – Верещук

Укрінформ
росіян обов’язково судитимуть за насильницьке вивезення на свою територію українських дітей, як судили нацистів після Другої світової у Нюрнберзі.

На цьому наголосила віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає Укрінформ із посиланням на сайт Мінреінтеграції.

«Це був один з перших судових процесів, коли за геноцид певної нації виконавці цього злочину отримали реальне покарання. Показово, на увесь світ. Так само не уникнуть відповідальності й росіяни. Міжнародним слідчим органам і нашим правоохоронцям вже відомі прізвища так званих всиновителів й опікунів. Я вкотре нагадую тим, хто бере гріх на душу, всиновлюючи наших незаконно вивезених сиріт: ви не сховаєтесь від правосуддя і за свої діяння відповідатимете так само, як і нацисти після Другої світової», – попередила віцепрем’єрка.

Таку історичну паралель вона провела, розповідаючи про незаконну депортацію росіянами українських дітей і, зокрема, дітей-сиріт.

Верещук нагадала про те, що один із перших судових процесів у Нюрнберзі проти нацистів після Другої світової війни був пов’язаний з насильницьким переселенням єврейських дітей.

Читайте також: Для правоохоронців не є секретом, хто «всиновив» викрадених з України дітей - Верещук

Як повідомлялося, 17 березня Палата досудового провадження ІІ Міжнародного кримінального суду видала ордери на арешт президента росії путіна та марії львової-бєлової. Їх підозрюють у воєнних злочинах - незаконній депортації та переміщенні населення, зокрема дітей, з тимчасово окупованої території України.

Усі країни-члени Міжнародного кримінального суду тепер юридично зобов'язані затримати і передати до суду путіна.

23 березня у будівлі Міжнародного кримінального суду (МКС) відбулося підписання угоди про відкриття field (польового – ред.) Офісу прокурора МКС в Україні.

Як зазначив французький юрист Еммануель Доуд, який подав позов до МКС щодо незаконного і насильницького вивезення з України дітей, усі докази про депортацію до росії українських дітей були зібрані командою юристів з відкритих джерел і подані у позові до Міжнародного кримінального суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-