Сили оборони відбили 48 ворожих атак на чотирьох напрямках

Сили оборони відбили 48 ворожих атак на чотирьох напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України за добу відбили 48 атак російської армії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

“Протягом доби противник завдав одного ракетного та 16 авіаційних ударів, здійснив чотири обстріли з реактивних систем залпового вогню”, - ідеться в повідомленні.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою, адже ворог і надалі ігнорує закони та звичаї війни, продовжує застосовувати тактику терору проти мирного населення. Внаслідок авіаційного удару по інфраструктурі міста Берислав Херсонської області сьогодні отримали поранення цивільні люди, пошкоджено приватні будинки та об’єкти цивільної інфраструктури.

За даними Генштабу, армія російської федерації зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. В епіцентрі бойових дій залишаються населені пункти Білогорівка, Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка. Підрозділами Сил оборони України було відбито 48 атак противника на зазначених напрямках.

Читайте також: Під Бахмутом знищили російський бомбардувальник Су-24М

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формувань наступальних угруповань ворога не виявлено. росіяни продовжують зберігати військову присутність у прикордонних районах Курської та Бєлгородської областей. Протягом доби ворог здійснив обстріли в районах населених пунктів Чернацьке, Есмань, Кучерівка, Білопілля, Волфине та Басівка Сумської області, а також районів Тимофіївки, Ветеринарного, Глибокого, Піщаного, Гатища, Вовчанська і Бочкового на Харківщині.

На Лиманському напрямку протягом доби агресор вів безуспішні наступальні дії в районі Виїмки. Артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів на Куп’янському та Лиманському напрямках. Серед них - Колодязне, Дворічна, Западне, Петропавлівка, Куп’янськ, Кислівка та Кам’янка Харківської області; Стельмахівка, Невське, Кузьмине і Білогорівка Луганської області, а також Колодязі, Спірне та Сіверськ на Донеччині.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмові дії міста Бахмут, має частковий успіх. Проте, українські захисники мужньо тримають місто, відбивають численні атаки противника. Протягом доби росіяни вели безуспішні наступальні дії в районі Оріхово-Василівки Донецької області. російська армія обстріляла Міньківку, Оріхово-Василівку, Бахмут, Часів Яр та Торецьк Донецької області.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках росіяни вели наступальні дії в напрямку населених пунктів Новокалинове, Степове, Авдіївка, Сєверне, Первомайське, Мар'їнка, успіху не мали. Ворог здійснив обстріли населених пунктів, зокрема: Новокалинового, Авдіївки, Водяного, Карлівки, Красногорівки, Мар'їнки, Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області.

Читайте також: Сили оборони знищили човен російської ДРГ у районі Дніпровських островів

На Шахтарському напрямку протягом доби ворог здійснив обстріли в районах населених пунктів Вугледар, Пречистівка, Велика Новосілка на Донеччині.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборону. росіяни обстріляли Времівку Донецької області; Малинівку, Гуляйполе, Староукраїнку і Чарівне, Запорізької області; Веселе, Берислав, Козацьке, Зеленівку, Антонівку, Дніпровське Херсонської області та Херсон.

В Арм'янському та Джанкойському районах тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим ворог продовжує будівництво фортифікаційних споруд та окопів. До виконання робіт активно залучають цивільне населення.

Авіація Сил оборони за добу завдала п'ять ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки загарбників.

Також підрозділи Повітряних сил Збройних сил України знищили російський бомбардувальник Су-24М.

Ракетники та артилеристи протягом доби уразили два райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, один склад боєприпасів та два паливно-мастильних матеріалів російської армії.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 29 березня 2023 року ліквідували близько 172 тисяч 340 російських військових, зокрема 610 осіб – за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-