Білий дім не бачить ознак підготовки росії до застосування ядерної зброї

Білий дім не бачить ознак підготовки росії до застосування ядерної зброї

Укрінформ
Сполучені Штати продовжують уважно відстежувати ситуацію навколо заяв кремля про ядерну зброю, однак не бачать свідчень підготовки рф до її застосування в Україні.

Про це сказав під час онлайн-брифінгу координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми не помітили жодних кроків з боку путіна в контексті того, що він пообіцяв зробити. І ми не побачили ознак того, що путін схиляється або наближається до будь-яких приготувань до використання тактичної ядерної зброї в Україні», - поінформував представник Білого дому.

Він нагадав, що Сполучені Штати неодноразово попереджали про серйозні наслідки, якщо росія вдасться до застосування ядерних боєприпасів. США продовжують уважно стежити за розвитком ситуації.

Читайте також: США уважно стежать за можливим переміщенням ядерної зброї рф – Білий дім

Представник адміністрації Байдена підкреслив, що від початку повномасштабного вторгнення в Україну риторика росії щодо ядерної зброї та зброї масового знищення була «безрозсудною й безвідповідальною».

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня російський диктатор путін заявив, що має намір розмістити на території білорусі тактичну ядерну зброю начебто у відповідь на рішення Великої Британії передати Україні снаряди зі збідненим ураном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-