Передані Україні літаки МіГ-29 не можуть нести сучасні ракети - Ігнат

Передані Україні літаки МіГ-29 не можуть нести сучасні ракети - Ігнат

Укрінформ
Літаки МіГ-29, які Україна отримує від міжнародних партнерів, лише частково посилять спроможності Сил оборони. Україні потрібні сучасні багатоцільові літаки, від яких залежить успіх у війні.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Відео: телемарафон “Єдині новини”

«Все залежить від того, яка у літака радіолокаційна станція і озброєння, яке він може нести під крилами – керовані авіаційні ракети, крилаті ракети, бомби тощо. Ці літаки (МіГ-29 - ред.) - польські і словацькі – це, безумовно, посилить дещо наші спроможності, але нічого з цього, що я перерахував, там немає – ні бортового радару, ні сучасних ракет там не поставиш», - зазначив Ігнат.

Читайте також: рф все більше запускає керовані авіабомби, Україні потрібна далекобійна ППО — Ігнат

За його словами, ці літаки МіГ-29 потребують глибокої модернізації. “Замінити там треба дуже багато, і основне – це озброєння і радар. Там модернізовано дещо системи зв’язку, систему «свій-чужий», GPS-навігацію. В умовах мирного часу така модернізація для полегшення виконання бойових завдань в країнах НАТО. А із озброєння, радара там нічого немає. Тому потрібно розуміти, що нам потрібні сучасні багатоцільові літаки, від яких залежить успіх у війні, яку ми ведемо проти агресора», - підкреслив Ігнат.

Як повідомляв Укрінформ, винищувачі МіГ-29 Києву передаватиме коаліція з кількох країн. Ці літаки Україна може отримати упродовж кількох тижнів. Польща та Словаччина загалом планують передати Україні 33 літаки МіГ-29: з них 20 Київ має отримати від Варшави, 13 - від Братислави.

Наразі ці держави передали Україні по чотири літаки МіГ-29.

Водночас Україна прагне отримати сучасні винищувачі - F-16 чи F-15 ВПС США або їхні європейські аналоги – німецькі Tornado чи шведські Gripen.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-