рф все більше запускає керовані авіабомби, Україні потрібна далекобійна ППО — Ігнат

рф все більше запускає керовані авіабомби, Україні потрібна далекобійна ППО — Ігнат

Єдині новини
Укрінформ
Ворог збільшив активність тактичної авіації та застосування керованих авіаційних бомб. Аби протидіяти російським терористам, Україні потрібні далекобійні засоби як протиповітряної оборони, так і сучасні багатоцільові літаки.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Бачимо, що активність тактичної авіації останнім часом дещо збільшилась, і є застосування не лише ракет, які можуть летіти на доволі великі відстані, але й керованих авіаційних бомб, які противник починає застосовувати по фронтових регіонах», - наголосив речник.

Відео: телемарафон “Єдині новини”

За словами Ігната, це ті нові загрози, які варто враховувати, оскільки противник почав частіше їх застосовувати. Для цього найефективніший метод, на думку речника, – це відігнати російську авіацію, яка застосовує і керовані авіаційні ракети, і плануючі кореговані авіаційні бомби по території України.

Читайте також: російську артилерію та ППО потрібно знищувати превентивно - Ігнат

Ігнат наголосив, що наразі Україні потрібні далекобійні засоби як протиповітряної оборони, так і сучасні багатоцільові літаки, які зможуть відтіснити російську авіацію подалі і від лінії бойового зіткнення, і від державного кордону України.

Відповідаючи на питання, який тип бомб і ракет, якої моделі літаки використовує рф під час обстрілів, Ігнат повідомив: «Використовуються бомби фаб-500. Це керовані авіаційні бомби ще радянських часів, які дообладнують крилами, і летять вони в ціль по GPS-навігації. Таким чином, винищувач російський може не заходити в зону ураження нашої ППО і там 40-50 км до державного кордону чи лінії бойового зіткнення може їх скидати, тобто з великої висоти. І вони планують, летять, перетинаючи кордон і завдають ударів по позиціях».

Він додав, що зазвичай ці бомби не є точними, тому дуже часто вони потрапляють по цивільних об’єктах.

Речник також повідомив, що росія використовує такі винищувачі, як Су-30 (модернізована версія Су-27), Су-35, винищувач-бомбардувальник Су-34, ударну авіацію – штурмовики та гелікоптери.

Читайте також: Нові цілі ворога – військові об’єкти та логістика: наскільки це небезпечно?

Речник Повітряних сил укотре наголосив, що незалежно від типу ракет, які використовує ворог, українці повинні дотримуватись правил безпеки під час оголошення повітряних тривог.

Як повідомляв Укрінформ, протягом минулої доби противник завдав 24 авіаційні та 12 ракетних ударів, здійснив 55 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Уночі агресор запустив 15 ударних БПЛА типу Shahed, 14 з них знищено українськими захисниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-