На Бахмутському напрямку відбулося 19 бойових зіткнень: у ЗСУ назвали втрати росіян за добу

На Бахмутському напрямку відбулося 19 бойових зіткнень: у ЗСУ назвали втрати росіян за добу

Єдині новини
Укрінформ
На Бахмутському напрямку упродовж минулої доби російські війська відкривали вогонь по українських захисниках 194 рази, відбулося 19 боєзіткнень. Сили оборони знищили 86 загарбників, 117 поранили.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, передає кореспондент Укрінформу.

Відео: телемарафон “Єдині новини”

«Бахмут залишається головним напрямком удару ворога. На жаль, тут не зменшилась кількість обстрілів. За добу ворог відкривав вогонь по всьому відтинку фронту. 194 рази вів артилерійський вогонь. Тільки в районі самого міста Бахмут 70 разів завдавав удари. Відбулося 19 бойових зіткнень, 14 з яких безпосередньо в Бахмуті. Ворог втратив 86 осіб вбитими і 117 пораненими. Також підбито їхню самохідну артилерійську установку «Гвоздика», станцію радіоелектронної боротьби «Стриж», - повідомив Череватий.

Читайте також: Сирський назвав головне завдання на Бахмутському напрямку

Він зауважив, що за останні три дні кількість бойових зіткнень на Бахмутському напрямку дещо зменшилася, що свідчить про перегрупування ворожих сил. Але найближчі дні продемонструють наміри росіян.

Також Череватий повідомив, що основною силою на цьому напрямку залишається терористична організація «вагнер», проте через великі втрати їх підсилено підрозділами повітряно-десантних військ.

Коментуючи ситуацію на Куп’янсько-Лиманському напрямку, речник зазначив, що це другий напрямок на сході країни за активністю ворога. За добу ворог тут завдав 301 удар по позиціях Сил оборони. Відбулося 13 бойових зіткнень, ворог втратив 58 осіб вбитими, 109 пораненими. Силами безпеки та оборони на цьому напрямку знищено 2 танки, 8 мінометів, 2 БПЛА та польовий склад боєприпасів загарбників.

За словами Череватого, на Куп’янсько-Лиманському напрямку росіяни використовують як сучасні танки типу Т-72, так і Т-62 без активного захисту, БМП-1, яку було знято з озброєння, БТР-70 тощо.

Читайте також: Під Авдіївкою росіяни посилюють позиції «вагнерівцями» — ISW

«Вони використовують вже і стару техніку - це і Т-62 без активного захисту кумулятивного, БМП-1, яка була знята з озброєння, БТР-70, бойові розвідувальні машини доволі древні, які, як правило, раніше не особливо використовували. Я думаю, у них... скоро з'явиться серйозний дефіцит сучасної броньованої техніки», - зазначив речник.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 28 березня 2023 року ліквідували близько 171 тисячі 730 російських загарбників, при цьому за минулу добу - 570 осіб. Крім того, знищено 3602 ворожі танки (+7), бойових броньованих машин - 6966 (+13), артилерійських систем – 2653 (+15), РСЗВ – 525 (+2), засобів ППО - 277, літаків – 305, гелікоптерів – 291, БПЛА оперативно-тактичного рівня – 2235 (+19), крилатих ракет - 911, кораблів / катерів - 18, автомобільної техніки та автоцистерн – 5502 (+9), спеціальної техніки - 287 (+2).

Фото: Головнокомандувач ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-